Αδιαφορία για το περιβάλλον, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Αδιαφορία για το περιβάλλον, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Δεν ξέρω αν κάνω λάθος αλλά έχω την εντύπωση ότι η συμπεριφορά των Ελλήνων πολιτών την τελευταία 10ετία έχει αλλάξει μάλλον προς το χειρότερο. Σε αυτή την αλλαγή προφανώς έχουν συμβάλλει η μεγάλη οικονομική κρίση που περνάμε και δεν λέμε ακόμα να βγούμε από αυτή, αλλά και η περιπέτεια που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο λόγω του κορωνοϊού.

Έχει μειωθεί, κατά την προσωπική μου άποψη, ο σεβασμός μας απέναντι στον συνάνθρωπο, στον συγκάτοικο, τον γείτονα, στις ευπαθείς ομάδες και τέλος απέναντι στο περιβάλλον. Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα της αδιαφορίας μας για το περιβάλλον πιστοποιούν οι δύο φωτογραφίες.

Η μία με τη μικρή χωματερή είναι από το Αττικό Άλσος και συγκεκριμένα στο σημείο που τέμνονται ο Περιφερειακός με τον δρόμο που πηγαίνει προς τον Προφήτη Ηλία και είναι στα όρια του Δήμου Γαλατσίου με τον Δήμο Αθηναίων. Στο σημείο αυτό πολλές φορές στον παρελθόν, βρωμιάρηδες στην κυριολεξία αφήνουν τα σκουπίδια τους, αδιαφορώντας εντελώς για την μόλυνση και την εικόνα που αντικρίζουν όσοι περνούν με τα αυτοκίνητά τους ή όσοι πεζοί, Γαλατσιώτες ή Αθηναίοι κάνουν τη βόλτα τους.
Οι υπηρεσίες του Δήμου Γαλατσίου, αν και η περιοχή δεν ανήκει διοικητικά στον Δήμο μας, έχουν ευαισθητοποιηθεί και εχουν επανειλημμένως καθαρίσει το χώρο. Ας το κάνουν για μία φορά ακόμα.

Η δεύτερη φωτογραφία με τις σπασμένες νεραντζιές είναι από την οδό Καραϊσκάκη απέναντι από το ταχυδρομείο. Κάποιος ασυνείδητος και άφιλος προς το περιβάλλον για δικούς του λόγους ξέσπασε στις νεραντζιές.
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος μας είπε σχετικά για το γεγονός «ήδη έχω υποβάλλει μήνυση κατά αγνώστων στο Α.Τ. Γαλατσίου και θέλω να σας πω ότι στο χώρο θα φυτευθούν νέες νεραντζιές. Η φροντίδα του πρασίνου και των δέντρων είναι αρμοδιότητα του Δήμου και δεσμεύομαι ότι στο μέλλον για παρόμοια περιστατικά θα ακολουθείται η νόμιμη οδός.»
Όπως έχει αποδειχθεί και λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού τα πρόστιμα είναι εκείνα που συνετίζουν τους απείθαρχους. Ο Δήμος Γαλατσίου έχει ήδη ψηφισμένο από το Δημοτικό Συμβούλιο Κανονισμό Καθαριότητας. Μήπως ήρθε η ώρα να μπει σε εφαρμογή;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή