Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής “Ειρηνικές Πόλεις” 2020 “Mayors for Peace” (Δήμαρχοι για την Ειρήνη)

Ανακοίνωση Δήμου Μαραθώνος:

O Δήμος Μαραθώνος στα πλαίσια των δράσεων του Διεθνούς Οργανισμού «Mayors for Peace» (Δήμαρχοι για την Ειρήνη), με έδρα την Χιροσίμα της Ιαπωνίας, συμμετέχει στον παιδικό εικαστικό διαγωνισμό με θέμα «Ειρηνικές Πόλεις» 2020. Ο Δήμος μας συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 7,968 πόλεις παγκοσμίως που είναι μέλη του Οργανισμού «Mayors for Peace».

Ο διαγωνισμός ζωγραφικής αφορά τα παιδιά που ζούνε σε αυτές τις πόλεις. Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθούμε με όλους τους τρόπους να προάγουμε την έννοια της ειρήνης στα παιδιά που είναι το μέλλον της ανθρωπότητας. Μέσω τέτοιων δράσεων συντελείται η εξοικείωση των παιδιών σε έννοιες όπως φιλία, αγάπη και ειρήνη.

Είναι τιμή μας που τα παιδιά του Δήμου Μαραθώνος συμμετέχουν στον συγκεκριμένο διαγωνισμό που αποτυπώνει μέσα από τα μάτια και την ψυχή τους το πώς θα πρέπει να είναι μια πόλη ειρηνική, μια πόλη φτιαγμένη από αγάπη, όπου οι άνθρωποι σέβονται ο ένας τον άλλον, όπου οι άνθρωποι βοηθούν ο ένας τον άλλον, όπου υπάρχει ελευθερία, ειρήνη και δημιουργία.

Ευχαριστούμε τα σχολεία και κατ’ επέκταση τους εκπαιδευτικούς που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό. Η συμβολή τους ήταν πολύτιμη για την υλοποίηση του και χωρίς την καθοδήγηση και το ενδιαφέρον τους δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί.

Οι ζωγραφιές που επελέγησαν από τον Δήμο μας έχουν ήδη σταλεί στα Κεντρικά γραφεία του Οργανισμού «Δήμαρχοι για την Ειρήνη» στην Χιροσίμα της Ιαπωνίας για την τελική επιλογή των νικητών που θα γίνει στα μέσα Ιανουαρίου 2021. Ευχόμαστε στα παιδιά μας «Καλή Επιτυχία»!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή