Δήμος Ασπροπύργου: Το εκπαιδευτικό παιχνίδι στην τυπική και μη τυπική μάθηση

Δήμος Ασπροπύργου
Δήμος Ασπροπύργου: Το εκπαιδευτικό παιχνίδι στην τυπική και μη τυπική μάθηση

Ο Δήμος Ασπροπύργου συμμετείχε στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα: «Το εκπαιδευτικό παιχνίδι στην τυπική και μη τυπική μάθηση», που διοργάνωσε το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (Ε.Κ.Ε.Δ.Ι.Σ.Υ.), το Τμήμα Ψυχοπαιδαγωγικών Ερευνών στην Προσχολική Αγωγή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και το Greek Cultural Institute, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στο Συνέδριο συμμετείχε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Ασπροπύργου, κα. Σοφία Μαυρίδη.

Η Αντιδήμαρχος κατά την εισήγησή της, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του παιχνιδιού ως μέσου εκπαίδευσης, δημιουργικότητας, κοινωνικοποίησης και ένταξης των παιδιών στους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι: «Σε αυτή ακριβώς την κρίσιμη ηλικία των 2, 3 ή 4 ετών, ερχόμαστε να προσφέρουμε όλα εκείνα τα απαραίτητα εργαλεία, ώστε να πλάσουν τον χαρακτήρα τους, βιωματικά. Αυτός είναι και ο λόγος που τόσο στους Βρεφικούς όσο και στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ασπροπύργου, δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στο παιχνίδι των παιδιών, δημιουργώντας ξεχωριστές γωνιές σε όλες τις δομές μας».
Παράλληλα, επεσήμανε πως αντίστοιχες βιωματικές δράσεις υλοποιούνται και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ασπροπύργου, στα οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 500 μαθητές, οι οποίες έχουν βραβευτεί στο παρελθόν, αλλά και εξακολουθούν να βραβεύονται, χάριν της υψηλής τους ποιότητας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή