Καθαρισμός των λόφων του Γαλατσίου στο πλαίσιο της εθελοντικής καμπάνιας «Let’s do it Greece»

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Καθαρισμός των λόφων του Γαλατσίου στο πλαίσιο της εθελοντικής καμπάνιας «Let’s do it Greece»
Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Γαλατσίου, εθελοντές, σύλλογοι, φορείς και σχολεία, την Κυριακή 29 Απριλίου, 
συμμετείχαν στη μεγάλη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού ελεύθερων χώρων πρασίνου «Let’s do it Greece» και κατάφεραν να συγκεντρώσουν, μέσα σε μια μέρα, 110 σακούλες απορριμμάτων και πολλά ογκώδη αντικείμενα, 
καθαρίζοντας όλους τους λόφους της πόλης μας. Κοινός σκοπός όλων όσοι συμμετείχαν και αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή ήταν να προσφέρουν και να φροντίσουν το περιβάλλον.
Η εθελοντική αυτή δράση, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Γαλατσίου και της διεθνούς οργάνωσης «Let’s do it», που έλαβε χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είχε σκοπό την αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης των πολιτών και την ενεργοποίηση των εθελοντικών οργανώσεων (συλλόγων, φορέων, σχολείων κλπ.). 
Το παρών έδωσαν η Εθελοντική Ομάδα Πρασίνου και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Γαλατσίου, καθώς και οι σύλλογοι Θεσσαλών, Ρουμελιωτών, Πελοποννησίων, Ηπειρωτών, Κρητών, Επτανησίων, Σπυρίδωνος, Πανοράματος Γαλατσίου, Άνω Γαλατσίου, καθώς και Ναξιακοί Σύλλογοι, ο Αθλητικός Σύλλογος «Οδυσσέας», η «Δράση για την Κοινωνία και τον Πολιτισμό» και οι «Γείτονες», που συνέβαλαν στον καθαρισμό των λόφων Κόκκου, Παιδιού, Ελικώνος, Αγ. Σπυρίδωνος, του λατομείου Λεβεντάκη και του περιφερειακού Πρωτοπαπαδάκη.
Η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, κα Χριστίνα Μπούρα, δήλωσε ότι «η άψογη συνεργασία και ανταπόκριση των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πρασίνου, των εθελοντών, των συλλόγων και των φορέων του Γαλατσίου οδήγησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα και γι’ αυτό θέλω να τους ευχαριστήσω όλους από καρδιάς που έβαλαν το περιβάλλον και την καθαριότητα της πόλης μας πάνω απ’ όλα. Πιστεύω ότι το περιβάλλον αξίζει το σεβασμό μας και η καθαριότητα αποτελεί στοιχείο πολιτισμού και στον τομέα αυτό η συγκεκριμένη δράση της 29ης Απριλίου πέτυχε το σκοπό της».
Η κα Μπούρα, η οποία ήταν παρούσα σε κάθε ένα από τα έξι σημεία όπου πραγματοποιήθηκε η εθελοντική δράση καθαρισμού, συμπλήρωσε επίσης ότι «πλέον όλοι οι χώροι που επελέγησαν είναι έτοιμοι και καθαροί να υποδεχτούν τον κόσμο για ξέγνοιαστους καλοκαιρινούς περιπάτους. Οι εθελοντικές δράσεις πρόκειται να συνεχιστούν και στο μέλλον για να διατηρηθούν όλοι αυτοί οι χώροι καθαροί, ώστε κάθε πολίτης να μπορεί να απολαμβάνει τη βόλτα του στους χώρους αναψυχής του δήμου μας». 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή