ΣΥΡΙΖΑ Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας : 47 χρόνια ‘’Πολυτεχνείο’’. Σύμβολο, τιμή και αγώνας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας : 47 χρόνια ‘’Πολυτεχνείο’’.  Σύμβολο, τιμή και αγώνας

Της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ :

Δεν ήταν μόνο η απόδοση της οφειλόμενης τιμής στους ήρωες του Πολυτεχνείου και στο λαϊκό κίνημα που συνέβαλε στην ανατροπή της Αμερικανόπνευστης χούντας πριν 47 χρόνια .
Δεν ήταν μόνο η οφειλόμενη απάντηση στα αυταρχικά μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ με απαγόρευση των συγκεντρώσεων για τις μέρες αυτές τιμής στο Πολυτεχνείο και εγκαθίδρυσης καθεστώτος αστυνομικής βίας και συλλήψεων στο κέντρο της Αθήνας και σε πολλέςπόλεις της χώρας , με πρόσχημα την πανδημία.
Δεν ήταν μόνο η ανάγκη σηματοδότησης του διαρκούς αγώνα ενάντια στις ακροδεξιές και φασιστικές εκτροπές που η καταδίκη των νοσταλγών της ΧρυσήςΑυγήςαποτέλεσε μια πρώτηνίκη
Είναι όλα αυτά μαζί και άλλαπολλά, που δίνουνυπόσταση στο Πολυτεχνείο.
Το κρατούν ζωντανό στην ιστορική μνήμη και στο παρόν , παρά τις προσπάθειες του συντηρητικού συστήματος εξουσίας να το αφυδατώσει.
Γι αυτό οφείλουμε να την διατηρήσουμε άσβεστη και στο μέλλον, στον αγώνα για δημοκρατία , ελευθερία , αλληλεγγύη , κοινωνική δικαιοσύνη.
Η κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των εκτελεσθέντων στο Μπλόκο της Καλογρέζας από ολιγομελή αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Βόρειας Αθήνας , με όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα προστασίας αυτό το νόημα είχε.
Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Βουλευτής Β.Αθήνας Κ.Ζαχαριάδης που κατέθεσε το στεφάνι , το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Π.Λάμπρου , ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Β. Αθήνας Π. Κοσμόπουλος, τα μέλη του συντονιστικού της ΝΕΒΑ Π.Δημητρακοπούλου , Λ.Καρίγιαννης , Α.Ντούμα , μέλη της τοπικής ΟΜ Ν.Ιωνίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣκαι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία”Ο. Ακιανίδου και Χ.Κανλής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή