Οι Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ πραγματοποίησαν εκατοντάδες διαγνωστικά τεστ

ΔΗΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Οι Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ πραγματοποίησαν εκατοντάδες διαγνωστικά τεστ

Οι Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ πραγματοποίησαν εκατοντάδες διαγνωστικά τεστ για τον Covid-19 σε υπαλλήλους των κεντρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής :

Γ. Πατούλης: «Προτεραιότητά μας η ενίσχυση της πρόληψης και η θωράκιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων μας. Συμβάλλουμε με εξειδικευμένο τρόπο, στην εθνική προσπάθεια για την αναχαίτιση της επιδημίας και την προάσπιση της υγείας των πολιτών»

Με στόχο την αποτελεσματικότερη θωράκιση των στελεχών της Περιφέρειας Αττικής από την Πανδημία πραγματοποιήθηκαν στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Αττικής (Λ. Συγγρού 80-88) με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, εκατοντάδες διαγνωστικά τεστ για τον Covid-19.
Τα τεστ τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης που οργανώθηκε, έγιναν με τη λήψη δείγματος ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος.
Στη δειγματοληψία συμμετείχαν 4 Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι (ΚΟΕΣ), οι οποίες είναι στελεχωμένες από εξειδικευμένους Ιατρούς (Πνευμονολόγους, Παθολόγους, Γενικούς Ιατρούς και Καρδιολόγους), στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου «ΕΡΜΗΣ» της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ.
Συνολικά το κινητό κλιμάκιο των 8 ιατρών και 9 νοσηλευτών, λαμβάνοντας αυστηρά τις αναγκαίες προφυλάξεις και με πλήρη εξοπλισμό, προέβη σε λήψη δείγματος ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος, από 342 στελέχη της Περιφέρειας Αττικής.
Η προληπτική δράση η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες που έχει οργανώσει η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων πραγματοποιήθηκε με τoν συντονισμό του επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Δρ. Πάνου Ευσταθίου.
Με αφορμή τη σχετική πρωτοβουλία ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής: «Προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση της πρόληψης και η θωράκιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων μας. Συμβάλλουμε με εξειδικευμένο τρόπο, στην εθνική προσπάθεια για την αναχαίτιση της επιδημίας και την προάσπιση της υγείας των πολιτών. Ένα δίκτυο γιατρών με τη συμμετοχή εξειδικευμένων νοσηλευτών εργάζεται καθημερινά για την διεξαγωγή των τεστ. Στόχος μας είναι μέσα από τις Κινητές αυτές Ομάδες να στηρίξουμε το έργο του ΕΟΔΥ».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή