Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στο Νεκροταφείο Ζωγράφου

Δήμος Ζωγράφου
Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στο Νεκροταφείο Ζωγράφου

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τελέστηκε στο Νεκροταφείο Ζωγράφου την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020, ανήμερα της 47ης επετείου. :

Σε ατμόσφαιρα περισυλλογής και σεβασμού, ο Δήμαρχος Βασίλης Θώδας, κατέθεσε στεφάνι στους τάφους των Διομήδη Κομνηνού, Μιχάλη Μυρογιάννη και Δημήτρη Θεοδωρά.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε ακολουθώντας αυστηρά τις υγειονομικές διατάξεις.
Προηγουμένως, ο Δήμαρχος Ζωγράφου αναφερόμενος στα θύματα και τους αγωνιστές της 17ης Νοεμβρίου 1973 δήλωσε: «Η σημερινή επέτειος των γεγονότων που αποτέλεσαν το προοίμιο επαναφοράς της Δημοκρατίας είναι ημέρα μνήμης και τιμής.
Δεν ξεχνάμε.
Ο αγώνας του Πολυτεχνείου είναι ιστορικός οδοδείκτης που σημαίνει το διαχρονικό χρέος όλων απέναντι στη Δημοκρατική Πολιτεία.
Στις ημέρες μας που η Δημοκρατία είναι σταθερή και εμπεδωμένη οφείλουμε να την εκτιμούμε και να τη διαφυλάττουμε έναντι της λήθης διότι δεν ήταν πάντα δεδομένη.
Η ισχυρή Δημοκρατία που απολαμβάνουμε είναι διαρκής υπόμνηση της αξίας του αγώνα του Πολυτεχνείου και της ανάγκης να περιφρουρείται η ιστορική μνήμη. Η σημερινή επέτειος αφορά όλους τους δημοκρατικούς πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικών ή κομματικών καταβολών και υπό αυτή την έννοια είναι κοινό το χρέος.
Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι και θα είναι πάντα επίκαιρο.
Τιμή σε αυτούς που αγωνίστηκαν και με τίμημα ακόμα και τη ζωή τους άνοιξαν τον δρόμο για την αποκατάσταση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.
Η Δημοκρατία είναι αναντικατάστατη, η παρακαταθήκη του Πολυτεχνείου απαράγραπτη, ο αγώνας ανεξίτηλος».

Πήγαινε στην κορυφή