Το Χαμόγελο του Παιδιού : Τέλος στο μαρτύριο 13χρόνου κοριτσιού

ΕΛΛΑΔΑ
Το Χαμόγελο του Παιδιού : Τέλος στο μαρτύριο 13χρόνου κοριτσιού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»:
ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ 13 ΧΡΟΝΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ ΠΟΥ ΑΣΕΛΓΟΥΣΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ, 70ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΧΙΟ
:

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων για τη σύλληψη ενός 70χρονου που κατηγορείται ότι ασελγούσε κατ’ εξακολούθηση σε βάρος 13χρονου κοριτσιού στη Χίο, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι χάρη στην άμεση κινητοποίηση του Οργανισμού και σε άριστη συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές έλαβε τέλος ο «Γολγοθάς» του μικρού κοριτσιού και ο εφιάλτης που ζούσε.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε κλήση στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά S.O.S. 1056 από εκπαιδευτικό η οποία μας αποκάλυψε τις βάσιμες υποψίες της ότι 13χρονη μαθήτριά της δεχόταν σεξουαλική κακοποίηση από 70 χρονο άντρα. Στη συνέχεια, δεχτήκαμε κλήση από άτομο της περιοχής που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δίνοντάς μας περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό.

Άμεσα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επικοινώνησε με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Χίου ενημερώνοντάς την λεπτομερώς για την υπόθεση, η οποία απαιτούσε επείγουσα κινητοποίηση.

Χάρη στις άμεσες και συντονισμένες ενέργειες του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Δημήτρη Μπριλάκη και του Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου κ. Διαμαντή Βυζανιάρη, ο 70χρονος συνελήφθη για να οδηγηθεί στη συνέχεια στον Εισαγγελέα και να δοθεί τέλος στον εφιάλτη του 13 χρόνου κοριτσιού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι θα βρίσκεται δίπλα στο κορίτσι για την παροχή ψυχολογικής στήριξης και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ενεργή συμμετοχή ευαισθητοποιημένων πολιτών, οι οποίοι έχουν επικοινωνήσει άμεσα με τη Γραμμή τη στιγμή που έχουν αντιληφθεί περιστατικά κακοποίησης παιδιών, έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη διασφάλιση της προστασίας τους.

Είναι σημαντικό επίσης, να επισημάνουμε τον σπουδαίο και καθοριστικό ρόλο που έχει η εκπαιδευτική κοινότητα για τη διαχείριση ανάλογων υποθέσεων όπως η συγκεκριμένη, καθώς χάρη στην εκπαιδευτικό που επικοινώνησε μαζί μας, έγινε το πρώτο σημαντικό βήμα για να σώσουμε το κορίτσι από τον ασύλληπτο εφιάλτη και τη φρίκη που ζούσε.

Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά παιδί σε κίνδυνο καλέστε, ακόμα και ανώνυμα, στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» που λειτουργεί με εξειδικευμένο προσωπικό, καθημερινά, πανελλαδικά, 24ώρες τη μέρα.

Οφείλουμε να μην μένουμε απλοί θεατές σε περιστατικά κακοποίησης αθώων παιδικών ψυχών γιατί τα παιδιά αξίζουν την προσοχή και την προστασία όλων μας.

Πήγαινε στην κορυφή