Σύμφωνο Συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

ΔΗΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Σύμφωνο Συνεργασίας  της Περιφέρειας Αττικής και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Σύμφωνο Συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ για ψηφιακές δράσεις και έξυπνες εφαρμογές :

Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής συνεργάζεται στενά με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα με στόχο την υλοποίηση ολοκληρωμένων ψηφιακών έργων και προγραμμάτων»

Σύμφωνο Συνεργασίας υπεγράφη, μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη και του Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Δρα Κωνσταντίνου Μασσέλου. Στόχος της συνεργασίας είναι ο κοινός σχεδιασμός καθώς και η ανάπτυξη και ολοκλήρωση ψηφιακών έργων και προγραμμάτων.

Στη συνάντηση υπογραφής του Συμφώνου συμμετείχαν επίσης, οι Αντιπρόεδροι της ΕΕΤΤ, Δρ. Δημήτρης Βαρουτάς και Δρ. Σπύρος Παντελής καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Αττικής, Μαρία Κουρή.

Με αφορμή την υπογραφή του Συμφώνου ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι «Η Περιφέρεια Αττικής συνεργάζεται στενά με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας με στόχο την υλοποίηση προγραμμάτων κα δράσεων που αφορούν έξυπνες εφαρμογές και στον ψηφιακό εγγραμματισμό».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ Κ. Μασσέλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία που θα αναπτυχθεί μεταξύ των δύο πλευρών θα είναι προς όφελος των πολιτών και θα συμβάλει στην υλοποίηση ενεργειών που θα αφορούν στην προστασία καταναλωτών.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρεια Αττικής και της ΕΕΤΤ αφορά μεταξύ άλλων τα εξής:
• Την υλοποίηση δράσεων ψηφιακής εκπαίδευσης και ψηφιακού εγγραμματισμού, με τη δημιουργία 100 hotspots σε περιφερειακές δομές και σχολεία της Αττικής. Η ΕΕΤΤ θα αναλάβει την συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής, ιδίως σε θέματα ενημέρωσης και προστασίας καταναλωτών.
• Ανάπτυξη πρωτοβουλιών για τις «Έξυπνες Περιφέρειες» (“Smart Regions”) και τις «Έξυπνες Πόλεις» (“ Smart Cities”). Η ΕΕΤΤ θα λειτουργήσει, ως τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής.

Τέλος οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν για την υποβολή κοινών προτάσεων για προγράμματα χρηματοδότησης συναφών δράσεων, καθώς και σε ζητήματα αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή