Εφη Αχτσιόγλου : Η χώρα έχασε το πλεονέκτημά της με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εφη Αχτσιόγλου : Η χώρα έχασε το πλεονέκτημά της με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη

Σημεία συνέντευξης της Έφης Αχτσιόγλου, βουλεύτριας Επικρατείας και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στον τ/σ “KONTRA”:

«Η χώρα βρέθηκε σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, ενώ τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον τ/σ “KONTRA”

«Το νέο λοκ-ντάουν είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής αδράνειας της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, φέρει την υπογραφή του και οι πολιτικές ευθύνες πρέπει να αποδοθούν», τόνισε, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έκανε αυτά που έπρεπε τους προηγούμενους μήνες για να προστατεύσει και να προετοιμάσει το δημόσιο σύστημα υγείας, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα σχολεία».

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «η χώρα θα έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα ύφεσης», γιατί «η κυβέρνηση δεν έβαλε κανένα φρένο στην υφεσιακή κατάσταση που δημιουργεί η πανδημία», καθώς «δεν στήριξε με απευθείας ενίσχυση τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις», αλλά «το μόνο που έκανε ήταν να δώσει σε κάποιες επιστρεπτέα προκαταβολή, δηλαδή ένα δάνειο που αυξάνει το χρέος τους», ενώ «δεν παρενέβη στις τράπεζες για να δώσουν ρευστότητα στην αγορά». Επίσης, «δεν στήριξε την εργασία με κάλυψη μισθών, διατήρηση θέσεων και σχέσεων εργασίας, αλλά επιδότησε την ανεργία. Δεν στήριξε τα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες».

Σήμερα, επισήμανε η κ. Αχτσιόγλου, «έχουμε130.000 νέους ανέργους, μείωση4δισ. στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών ήδη, πριν το νέο λοκ-ντάουν, μείωση των μισθών των εργαζομένων κατά τουλάχιστον 10%, κάτι παραπάνω από έναν στους δέκα με μισθό κάτω από 200 ευρώ» και «η κυβέρνηση ανακοίνωσε μία επανάληψη των ίδιων μέτρων που μας έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση».

Υπογράμμισε, τέλος, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει συγκεκριμένα μέτρα που έστω και τώρα πρέπει να εφαρμοστούν» και ανέφερε, μεταξύ άλλων, «μη επιστρεπτέα επιχορήγηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, επιδότηση της εργασίας με κάλυψη μισθών και ασφαλιστικών εισφορών για τον καιρό που οι επιχειρήσεις θα είναι σε λοκ-ντάουν, εισόδημα έκτακτης ανάγκης για τα νοικοκυριά που έχουν υποστεί καταβαράθρωση του εισοδήματός τους, επιχορήγηση των ενοικίων για τις μικρές επιχειρήσεις».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή