Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη, του Γιώργου Πένταρη

Όπως είχε γράψει ο Άγλλο-Αμερικάνος κοινωνικός κριτικός και συγγραφέας Christopher Eric Hitchens (13 April 1949 – 15 December 2011) αναφερόμενος στο Ισλάμ, χρησιμοποίησε τον όρο «ισλαμοφασισμός» για να χαρακτηρίσει νοοτροπίες ισλαμιστών που δολοφονούσαν και καταδίκαζαν σε θάνατο μουσουλμάνους και μη, για προσβολή δήθεν του Προφήτη και των Θείων, λοιδωρήθηκε δε όσο κανείς από την «φιλελεύθερη» δυτική νομενκλατούρα. Σήμερα, ο εικονοκλάστης αυτός διανοητής δικαιώνεται, πανηγυρικά δυστυχώς, από τις εκατόμβες των θυμάτων ισλαμοφασιστών, όπως είναι ο φερόμενος «Χαλίφης» του ISIS Abu Bakr Al Baghadi και το σινάφι του.

Μετά την εκτέλεση του άτυχου Γάλλου καθηγητή Paty από ισλαμιστή Τσετσένο, γιατί, λέει, πρόσβαλε τον Μωάμεθ, φάνηκε ότι οι ισλαμοφασιστικές νοοτροπίες κερδίζουν συνεχώς έδαφος στους χώρους του Ισλάμ και ζουν και βασιλεύουν. Ακόμη και το τελευταίο «οχυρό», το κατά τους Δυτικούς τουρκολάγνους «μετριοπαθές» τουρκικό Ισλάμ, επιδεικνύει καθημερινά τις ισλαμοφασιστικές του τάσεις και νοοτροπίες και χαρακτηρίζεται ως τέτοιο από τους μέχρι πρόσφατα ατλαντιστές υμνητές του. Αυτό που ισχυρίζομαι είναι προφανές. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Γ’ εθνικής Τουρκίας (Ερντογάν), μετά από δέκα μέρες καταδίκασε την σφαγή του καθηγητή Paty. Περίμενε, σύμφωνα με την υποχθόνια και καιροσκοπική Τουρκική τακτική, να δει πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση για να καταδικάσει την σφαγή. Βασικά δεν τον ενδιέφερε η καταδίκη, αλλά η αποδοχή από τους ισλαμιστές ότι συμφωνεί με το έγκλημα. Καταδίκασε μετά δέκα μέρες για λόγους τακτικής.
Έχω γράψει πολλές φορές για το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει ο Δυτικός Κόσμος από το φανατικό Ισλάμ που εξαπλώνεται στην Ευρώπη σαν αράχνη, απειλώντας τις Δυτικές πολιτισμικές αξίες που χτίστηκαν πάνω σε εκατόμβες θυμάτων της Γαλλικής Επανάστασης και των πολέμων της Μεταρρύθμισης και Αντιμεταρρύθμισης. Η Ευρώπη μετά από τον καταστροφικό Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο νίκησε Φασισμό και Ναζισμό, με τον οποίο ήταν κολλητή η Τουρκία, και αποφάσισε να προχωρήσει στο μέλλον με οδηγό την δημοκρατία και την ανεκτικότητα απέναντι σε κάθε άποψη. Αυτό είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας, το οποίο δεν αρέσει στους ισλαμοφασίστες.
Ο Paty δεν έκανε κάτι κακό. Απλά έδειξε, όπως συνηθίζεται στην Δυτική κουλτούρα, κάτι σκίτσα του Μωάμεθ θέλοντας να τονίσει ότι δεν πρέπει να ασκούμε βία αν συναντάμε διαφορετικές από εμάς απόψεις. Αν οι ισλαμιστές δεν ανέχονται την ελευθερία της έκφρασης, τότε θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εμείς οι Δυτικοί έτσι είμαστε και αν σας αρέσει. Διαφορετικά μείνετε στο χωριό σας. Στις χώρες μας σας παρέχουμε επιδόματα και ασφάλεια – τουλάχιστον και δε θα κινδυνεύετε να σας ανατινάξουν στον ύπνο σας οι διαφωνούντες αδελφοί σας.
Τώρα τελευταία λοιπόν, ο ποδοσφαιριστής αποκάλυψε τα πραγματικά σχέδιά του για αναγορευτεί ο ηγέτης του ισλαμικού κόσμου. Οι πράξεις του είναι εύγλωττες και θα σας εξηγήσω τί ακριβώς εννοώ. Κατ’ αρχάς αναπτύσσει στενούς δεσμούς με τους ισλαμιστές όπως αναφέρει το περιοδικό Manager Magazin, όπως βλέπετε εδώ στο απόσπασμα: «Εν τω μεταξύ, η γερμανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε στενούς δεσμούς μεταξύ του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του κυβερνώντος κόμματος, του AKP, με τους ισλαμιστές. Σε απάντηση, μετά από επερώτηση της Σεβίμ Νταγkντελέν από το κόμμα Η Αριστερά, η οποία έχει δοθεί στο πρακτορείο ειδήσεων AFP στο Βερολίνο τη Δευτέρα, γίνεται αναφορά σε όλο και πιο ανοιχτές επαφές με το κίνημα Milli-Görus (IGMG), το οποίο βρίσκεται υπό παρακολούθηση από την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος στη Γερμανία. Ο Ερντογάν έχει “τις ιδεολογικές και πολιτικές του ρίζες” στο κίνημα Milli-Görus, ανέφερε η κυβερνητική απάντηση. Μετά την ίδρυση του AKP αρχικά θεωρήθηκε προδότης και για μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρχαν μόνο μεμονωμένες επαφές. Αυτές όμως εντάθηκαν, ειδικά μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016. Γίνεται επίσης αναφορά σε διασυνδέσεις μεταξύ αξιωματούχων του IGMG και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας με την τουρκική θρησκευτική αρχή Diyanet και την ένωση Ditib, την ομοσπονδία των περισσοτέρων τουρκικών ενώσεων τζαμιών στη Γερμανία».
Μετά την σφαγή του καθηγητή Paty, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κήρυξε τον πόλεμο κατά του ισλαμικού φανατισμού δίνοντας άδεια προκειμένου να φωτιστούν κυβερνητικά κτήρια με τα επίμαχα σκίτσα του περιοδικού Charlie Hebdo που απεικονίζουν τον Μωάμεθ. Ο Ερντογάν εμφανίστηκε ως ο υπερασπιστής του Μωάμεθ εκ μέρους των ισλαμιστών και αποκάλεσε τρελό τον Γάλλο πρόεδρο και ξεκινώντας ταυτόχρονα μποϋκοτάζ των γαλλικών προϊόντων. Το μποϋκοτάζ δεν έγινε μόνο στην Τουρκία, αλλά και σε πολλές άλλες ισλαμικές χώρες, πράγμα που δείχνει την επιρροή του ποδοσφαιριστή σε αυτές.
Συνεχίζοντας τις επιθέσεις κατά της Ευρώπης, ο Ερντογάν δήλωσε ότι αδιαφορεί για το σκίτσο του περιοδικού Charlie Hebdo και υποστήριξε πως οι Δυτικοί θέλουν να «επανεκκινήσουν τις Σταυροφορίες. Είναι «θέμα τιμής» για τη χώρα του να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις κατά του προφήτη Μωάμεθ» δήλωσε. Σας υπενθυμίζω ότι αυτή η έκφραση για Σταυροφορίες λέγονταν από τον Bin Laden. Λέτε να επωάζεται τώρα ένα νέο φίδι στο Ευρωπαϊκό υπογάστριο;
Ο Ερντογάν με τις δηλώσεις του, τις παρεμβάσεις του και τις μηνύσεις του, όπως εναντίον του Ολλανδού Γκέρτ Βίλντερς ή την επίθεση του Τσαβούσογλου στην ΥΠΕΞ της Σουηδίας, φαίνεται ότι δεν υπολογίζει κανέναν. Είναι χαρακτηριστική η δήλωσή του για την κριτική των ΗΠΑ μετά την δοκιμή των S400: «Οι ΗΠΑ δεν ξέρουν με ποιον έχουν να κάνουν. Μας είπατε να στείλουμε τους S-400 πίσω στη Ρωσία. Αλλά δεν είμαστε κράτος – παρίας, είμαστε η Τουρκία» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος. Είναι προφανές ότι τραβά το σχοινί γιατί έχει ένα πιο βαθύτερο σχέδιο.
Όπως είχα αναφέρει σε πρόσφατο άρθρο μου πριν τις εκλογές στα κατεχόμενα της Κύπρου, ο Τούρκος δημοσιογράφος της εφημερίδας Avrupa ονόματι Γιλμάζ Ετζεβίτ Κιλίτς, εκτός του ότι απείλησε τον Ακιντζί, δήλωνε ότι η Τουρκία εκπροσωπεί 500 εκατ. Τούρκους, πράγμα που είμαι βέβαιος ότι εκπροσωπεί κάποιο σχετικά άγνωστο τέτοιο κίνημα στην Τουρκία που κύριος εμπνευστής του είναι ο Ερντογάν. Επειδή στη Γαλλία υπάρχει ισχυρό λόμπι Αρμενίων και Κούρδων, ο Ερντογάν υπολογίζει ότι αν τα βάλει με την Γαλλία θα έχει μεγαλύτερη απήχηση στους εθνικιστές που έχει γαλουχήσει στην Τουρκία από τότε που έγινε πρόεδρος. Φαίνεται ότι τον συμφέρει μια παρατεταμένη κρίση με την Ευρώπη.
Από τις πράξεις του και τις δηλώσεις του ξετυλίγεται το βαθύτερο σχέδιό του που, κατά την γνώμη μου, είναι ηγεσία όλου του Ισλαμικού κόσμου μετά την αποδυνάμωση του Ιράν από το άδικο και ύποπτο εμπάργκο των Αμερικανών. Δεν αποκλείεται το εμπάργκο να έγινε σε συνεργασία με την Τουρκία, ώστε να αποδυναμωθεί το Ιράν και να αναλάβει την θέση του η Τουρκία που θα έχει καλύτερες σχέσεις με την Αμερική σε μια προσπάθεια ελέγχου όλου του ισλαμικού κόσμου. Έτσι μπορεί να εξηγηθεί η χλιαρή Αμερικάνικη στάση απέναντι στην Τουρκία παρά τις προσβολές που έχει δεχτεί.
Κάτι τέτοιο έκαναν οι Αμερικανοί με τους ταλιμπάν και με τον Bin Laden, αλλά οι δίδυμοι πύργοι έπεσαν. Με τον Ερντογάν ή τον αντικαταστάτη του δεν θα πέσουν πύργοι, αλλά πολλά κεφάλια σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή – για να μην πω και παραπέρα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή