Απάντηση από τη Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου σε δημοσίευμα του «Παλμού»

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Απάντηση από τη Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου σε δημοσίευμα του «Παλμού»

Επιστολή – απάντηση σε σχόλιο του «Παλμογράφου» της προηγούμενης εβδομάδας με θέμα την αποκατάσταση των ζημιών στο Παλαί Γαλατσίου, λάβαμε από τη δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση και τη δημοσιεύουμε ως έχει, όπως επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ 23/10 ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΑΣ
Στο τεύχος της 23/10, στη στήλη «Παλμογράφος» ο αξιότιμος κ. Γιαννακόπουλος ενημερώνει τους αναγνώστες της εφημερίδας για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο ΠΑΛΑΙ στις 13/10 από τα καιρικά φαινόμενα και την έναρξη των εργασιών για την αποκατάστασή τους από συνεργεία του Δήμου.
Ενημερώνει επίσης ότι : «ίσα που πρόλαβε το συνεργείο του Δήμου και έκανε τη δουλειά του πριν καταφθάσει η Επιθεώρηση Εργασίας στην οποία είχαν προλάβει να κάνουν καταγγελία κάποιοι συμπολίτες μας.» . Και ακολούθως σχολιάζει ότι «αν όμως ο Δήμος Γαλατσίου δεν έσπευδε να καθαρίσει τη στέγη και συνέβαινε κάποιος τραυματισμός συμπολίτη μας .. τότε θα έφταιγαν πάλι οι υπηρεσίες που δεν μερίμνησαν εγκαίρως».
Νομίζουμε ότι οφείλουμε να αναδείξουμε την αιτία της καταγγελίας στην Επιθεώρηση Εργασίας, κάτι που πιθανώς να μην είχε έρθει εις γνώση του κ.Γιαννακόπουλου τη στιγμή που έγραφε την στήλη. Το γεγονός δηλαδή ότι εργάτες του Δήμου, αλλά και εργολάβου, εργάζονταν στη στέγη του ΠΑΛΑΙ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, σε ημέρα μάλιστα με ισχυρούς ανέμους, παίζοντας πραγματικά τη ζωή τους κορώνα-γράμματα.
Επίσης, επειδή όπως λέει και ο αγαπητός αρθρογράφος «ένα χωριό είμαστε», τον πληροφορούμε ότι την καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας την έκανε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, μετά από ενημέρωση που είχε από την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου, γιατί εμείς με την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων δεν παίζουμε και δεν πρόκειται ποτέ να το κάνουμε. Μάλιστα, πριν την επικοινωνία με το Συνδικάτο Οικοδόμων, υπήρξε επικοινωνία και με τον Δήμαρχο Γαλατσίου, ο οποίος είχε γνώση και προφανώς σοβαρή ευθύνη για το περιστατικό.
Η θέση μας για το τι θα έπρεπε να έχει γίνει, η οποία απαντάει και στον προβληματισμό του κ.Γιαννακόπουλου, για το τι θα γινόταν αν υπήρχε κάποιος τραυματισμός από πτώση υλικών, είναι ότι θα έπρεπε να υπάρξει άμεση κινητοποίηση του Δήμου για την απομάκρυνση των επικίνδυνων υλικών, παίρνοντας ταυτόχρονα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και τέλος διεκδικώντας στη συνέχεια τα αντίστοιχα έξοδα από την ΕΤΑΔ.
Στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης της 20/10/2020 αναδεικνύουμε ολοκληρωμένα τη θέση μας, τόσο για τις ζημιές και τη συνολική βαριά συντήρηση που χρειάζεται το ακίνητο.
Με εκτίμηση,
Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου
Γρηγόρης Χαραλαμπίδης
Τάσος Οικονόμου
Μάνθος Ιμπριάλος

Πήγαινε στην κορυφή