Δήμος Βύρωνα : Σε δημόσια διαβούλευση τα σχέδια ανάπλασης της πλατείας Φατσέα

Δήμος Βύρωνος
Δήμος Βύρωνα : Σε δημόσια διαβούλευση τα σχέδια ανάπλασης της πλατείας Φατσέα

Σε δημόσια διαβούλευση τα σχέδια ανάπλασης της πλατείας Φατσέα:

Αναρτήθηκε και δίνεται σε διαβούλευση με τους δημότες, τους φορείς και τις δημοτικές παρατάξεις του Βύρωνα, η μελέτη για την ανάπλαση και πλήρη αναμόρφωση της πλατείας Φατσέα.

Αντικείμενο της μελέτης είναι ο επανασχεδιασμός της πλατείας με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου δημόσιου χώρου που θα βασίζεται στις αρχές της αστικής βιώσιμης ανάπτυξης. Μιας πλατείας φιλικής προς το περιβάλλον, προς τους κατοίκους, τη νεολαία και τα παιδιά, η οποία παράλληλα θα συμβάλει και στην τόνωση της επιχειρηματικότητας στην περιοχή. Η ανάπλαση μέσω της αξιοποίησης καινοτόμων υλικών και τεχνολογιών στοχεύει στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και στην καλύτερη δυνατή χρήση της πλατείας, τόσο από κατοίκους, όσο και από επισκέπτες.

Πιο συγκεκριμένα η μελέτη προβλέπει: καθιστικά με κερκίδες που δημιουργούν φιλόξενες γωνίες, στεγασμένες από βιοκλιματικές πέργκολες, ειδικά υπερυψωμένα deck για χρήση τραπεζοκαθισμάτων, αντικατάσταση του φωτισμού με σύγχρονα φωτιστικά led, υπόγειους κάδους απορριμμάτων, πίδακες νερού κ.α.

Αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο, Γρηγόρη Κατωπόδη και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλη Καραγιάννη, επισκέφθηκε την πλατεία Φατσέα την Παρασκευή και έκανε μια πρώτη παρουσίαση της μελέτης. Επίκεινται νέες συναντήσεις με κατοίκους της περιοχής και εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων, εντός της εβδομάδας.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020.

Τα σχέδια ανάπλασης της Πλατείας Φατσέακαι η φόρμασυμμετοχής στη διαβούλευση είναι αναρτημένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=9866.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή