Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις – Ποιά Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Tην 1η Νοεμβρίου ξεκινούν οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 14 του ίδιου μήνα. Τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να λειτουργήσουν την πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου, δηλαδή την 1η Νοεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Σημειώνεται ότι απογοητευτικά ήταν τα στοιχεία για τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων ενώ σύμφωνα με έρευνα της ΕΣΕΕ οκτώ στις δέκα εμπορικές επιχειρήσεις (81%) πραγματοποίησαν χαμηλότερες πωλήσεις κατά τη διάρκεια της θερινής εκπτωτικής περιόδου σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Συνεπώς, καταστηματάρχες αλλά και καταναλωτές αναμένουν αυτή την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο, οι πρώτοι ως ελπίδα μιας μικρής ανάκαμψης των εσόδων τους, και οι δεύτεροι ως ευκαιρία να προμηθευτούν τα απαραίτητα για τον χειμώνα που έρχεται σε χαμηλές τιμές.