Ξεκίνησε η αποκατάσταση των ζημιών, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Ξεκίνησε η  αποκατάσταση  των ζημιών, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Μια εβδομάδα μετά την καταιγίδα η οποία προκάλεσε τεράστιες ζημιές στην οροφή του Ολυμπιακού Παλαί Γαλατσίου, οι εργασίες αποκατάστασης έχουν ήδη ξεκινήσει.

Την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου συνεργείο του Δήμου Γαλατσίου καθάρισε τη στέγη από τις ξηλωμένες λαμαρίνες, οι οποίες ήταν επικίνδυνες για τους πεζούς γιατί ήταν κυριολεκτικά στον αέρα! Μετά την καταστροφή της προηγούμενης Τρίτης δεν ήταν πουθενά στερεωμένες και για το λόγο αυτό έπρεπε να απομακρυνθούν από τη στέγη άμεσα.
Βέβαια, ίσα που πρόλαβε το συνεργείο του Δήμου και έκανε τη δουλειά του πριν καταφθάσει η Επιθεώρηση Εργασίας στην οποία είχαν προλάβει να κάνουν καταγγελία κάποιοι συμπολίτες μας. Αν όμως ο Δήμος Γαλατσίου δεν έσπευδε να καθαρίσει τη στέγη και συνέβαινε κάποιος τραυματισμός συμπολίτη μας από πτώση λαμαρίνας ή άλλου αντικειμένου, τότε «θα έφταιγαν πάλι οι υπηρεσίες που δεν μερίμνησαν εγκαίρως»!
Ένα χωριό είμαστε, ρε παιδιά, και καλό είναι να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ μας και όχι να προσπαθεί ο ένας να βάλει τρικλοποδιά στον άλλον.

Στο μεταξύ έφτασαν σχεδόν στο τέλος οι εργασίες από τα συνεργεία του Δήμου Γαλατσίου για τη διαμόρφωση των χώρων στο Παλαί που θα υποδεχτούν τις υπηρεσίες της ΙΓ’ ΔΟΥ Αθηνών. Στα 2.000 τ.μ. έχουν διαμορφωθεί 30 γραφεία, ένας χώρος για κυλικείο, χώροι υποδοχής, διάδρομοι και φυσικά οι απαραίτητες τουαλέτες.


Η είσοδος θα είναι από την πίσω πλευρά του Παλαί, προς τη Ν. Ιωνία και οι 130 υπάλληλοι των επτά στην ουσία ΔΟΥ που θα στεγαστούν εκεί, θα εργάζονται σ’ ένα χώρο άνετο, σύγχρονο και με δωρεάν θέσεις στάθμευσης για τους ίδιους και τους επισκέπτες.


Η σύμβαση παραχώρησης του Παλαί από την ΕΤΑΔ προς τον Δήμο Γαλατσίου θα έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο μάλλον την επόμενη εβδομάδα και θα είναι 5+5 χρόνια.
Το κόστος για την αποκατάσταση των ζημιών από την καταιγίδα της 13ης Οκτωβρίου θα επιβαρύνει αποκλειστικά την ΕΤΑΔ, συνεργεία της οποίας την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου βρίσκονταν στους χώρους του ακινήτου και έκαναν καταγραφή των επιπτώσεων της καταστροφής.

Πήγαινε στην κορυφή