Παύλος Χρηστίδης : Η Κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση του Κορωνοιού

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 στην εκπομπή «X2», με τον δημοσιογράφο Γιάννη Πολίτη:

Η Κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση του Κορωνοιού

Σε αντίθεση με αυτό που συνέβη στο πρώτο κύμα του κορωνοϊού οπού συναντήσαμε περιφερειακά πολλά κρούσματα, τώρα το πρόβλημα βρίσκεται στην καρδιά των αστικών κέντρων με πολλά τυφλά κρούσματα να μας απειλούν.

Ο κορωνοϊός βρίσκεται στα μεγάλα αστικά κέντρα και αυτό δημιουργεί τεράστιο θέμα για το πως θα λειτουργήσει στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη η οικονομία.

Επομένως χρειάζεται ένα ειδικό σχέδιο το οποίο δεν θα υιοθετεί “εύκολες” λύσεις και που θα εξηγεί σε όλους μας πως θα προστατευτούμε από τον κορωνοϊο.

Η κυβέρνηση απέτυχε να πείσει τη νέα γενιά της πατρίδας μας , πριν, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και μετά, για τον τρόπο που θα έπρεπε να προστατευτεί, να αναλάβει την ευθύνη της και να προστατεύσει και τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους.

Έχει αναλάβει να κάνει ενημέρωση καθημερινά και εκτός από την παραγωγή μιας σειράς ερωταπαντήσεων, οι οποίες γίνονται σε πολύ συγκεκριμένο ύφος και έκταση, χρειάζεται πια και μια ενημέρωση σε βάθος , μια καμπάνια που να δίνει σε όλους να καταλάβουν πόσο επικίνδυνα είναι τα πράγματα.

Για τον κ. Τσιόδρα

Δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει σταματήσει η ενημέρωση από τον κ.Τσιόδρα, αυτό το αποδέχονται όλοι.

Είχα την τύχη να βρίσκομαι χθες με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, τον Πρωθυπουργό, τον κ. Βίτσα και άλλους στα εγκαίνια των 50 κλινών ΜΕΘ που δημιουργήθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού στο Νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ.

Ο κ. Τσιόδρας ήταν αυτός που λάμβανε τα σοβαρότερα μέτρα προστασίας απ’ όσους συμμετείχαμε εκεί, ήταν μακριά από τον συνωστισμό.

Ο άνθρωπος αυτός ταυτίστηκε με την επιτυχία που είχαμε κατά την αντιμετώπιση του πρώτου κρούσματος, και είναι απώλεια το γεγονός ότι δεν τον έχουμε στην καθημερινή ενημέρωση.

Είχε ενσυναίσθηση και αυτή λείπει μαζί με μια σοβαρή και επαναλαμβανόμενη καμπάνια ενημέρωσης και όχι αντιμετώπισης του ζητήματος εκ των υστέρων.

Καθυστερήσεις στην ενίσχυση του ΕΣΥ

Σήμερα έφερε επιτέλους ο αρμόδιος υπουργός ο κ. Κικίλιας τη σύσταση 1800 θέσεων γιατρών και θα πάρει περίπου 4 μήνες, μέχρι να επανδρωθούν οι συγκεκριμένες κλίνες.

Μέχρι τώρα εκτός από τα πολλά χειροκροτήματα που δώσαμε στο νοσηλευτικό προσωπικό, η κυβέρνηση αυτή δεν αναγνώρισε τα βαρέα και ανθυγιεινά , δεν έχει πάρει νέο προσωπικό και καλύπτει τα κενά με αποσπάσεις από άλλα νοσοκομεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή καθώς και χειρουργεία σοβαρά τα οποία είναι δύσκολα να γίνουν σε περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας,

Από τη μέρα που ο πρωθυπουργός πήγε στην Σαντορίνη και έκανε τις ανακοινώσεις του, άλλαζε συνεχώς τα μέτρα που λάμβανε μέτρα τόσο για το θέμα του Τουρισμού, όσο και για τη διαχείριση του κορωνοϊου.

Ακόμα και σήμερα όμως στο Μετρό και στα λεωφορεία της Αθήνας υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και όλο αυτό δείχνει έλλειμα προετοιμασίας και ανοργανωσιά.

Από την ώρα που έσπασε το lockdown δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των συμπολιτών μας και αυτό θα συνεχίσει να μας απασχολεί και το επόμενο διάστημα.

Για να το ξεκαθαρίσουμε αυτοί που κάνουν θαύματα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊου είναι οι γιατροί μας και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Αυτογκόλ στα γήπεδα

Χθες ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς ότι ανοίγουν τα γήπεδα και ο κόσμος μπορεί να προσέρχεται σε αυτά.

Σήμερα η κυβέρνηση έβαλε αυτογκόλ και πήρε πίσω την ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση κάνει μπρος πίσω διαρκώς και οφείλει να κινηθεί τώρα πριν είναι πολύ αργά υγειονομικά και οικονομικά.

Ο Κορωνοϊός δεν πέφτει από τον ουρανό σαν κατάρα. Η ανοργανωσιά και η ανευθυνότητα έργων και λόγων από την πλευρά της κυβέρνησής τον επιτείνει και τον ενισχύει και το μεγαλύτερο λάθος ήταν το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς τεστ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή