Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Πεντανόστιμο κέικ σοκολάτας με δύο μόνο υλικά

Κέικ: το ιδανικό γλυκό για να συνοδεύσετε τον καφέ, το τσάι σας, το πρωινό σας ή σε ένα διάλειμμα για καφέ. Και τί καλύτερο από το να έχει γεύση σοκολάτας.

Υλικά
4 αβγά
1 κουβερτούρα ή 250 γρ. νουτέλα
Ζάχαρη άχνη, παγωτό ή φρέσκα φρούτα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
– Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και ετοιμάστε μία φόρμα για κέικ βουτυρώνοντας και αλευρώνοντάς την.
– Κόψτε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε την για ένα λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων, μέχρι να λιώσει.
– Ξεχωρίστε τους κρόκους των αβγών από τα ασπράδια και με ένα μίξερ χειρός χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν.
– Προσθέστε τους κρόκους, έναν έναν τη φορά, στο μπολ με την σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
– Με μία σπάτουλα προσθέστε τα ασπράδια σιγά σιγά στο μείγμα της σοκολάτας.
– Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ψήστε για 30 λεπτά.
– Σερβίρετε γαρνίροντας με ζάχαρη άχνη, παγωτό ή φρούτα εποχής, προαιρετικά.