Νάσος Ηλιόπουλος : Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα θα μείνει περισσότερο στην φυλακή με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νάσος Ηλιόπουλος : Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα θα μείνει περισσότερο στην φυλακή με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στο ρ/στ Alpha 98,9 FM (Τάκης Χατζής, Δήμος Βερύκιος)

“Τεράστια νίκη για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη” χαρακτήρισε τόσο την “καταδίκη ως εγκληματική οργάνωση των νεοναζί” όσο και τις προτάσεις επιβολής ποινών στους κατηγορουμένους για τη δίκη της Χ.Α. ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98.9 FM, απαντώντας στα ψέματα για τον Ποινικό Κώδικα, τόνισε ότι “με το νέο Ποινικό Κώδικα ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα θα μείνει περισσότερο στη φυλακή”.

Στο μεταξύ, κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για “κατασπατάληση του χρόνου που κέρδισε η ελληνική κοινωνία για την αντιμετώπιση της πανδημίας”, χαρακτηρίζοντας “πρωταρχικό διακύβευμα την προστασία της ανθρώπινης ζωής”, και υπενθυμίζοντας πως “οι Έλληνες πολίτες πειθάρχησαν στα μέτρα με όρους κοινωνικής αλληλεγγύης”. Την ίδια στιγμή, όπως είπε, “ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πλάτη στις αποφάσεις της επιστημονικής επιτροπής, και μάλιστα με προτάσεις από την πρώτη στιγμή, βρέθηκε στο πλευρό της κοινωνίας”. “Από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας ο Π. Πολάκης κατέθεσε στον κ. Κικίλια σχέδιο για 150 ΜΕΘ, ενώ ο Αν. Ξανθός πίεζε για την αξιοποίηση του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας”, συνέχισε.

Ο Ν. Ηλιόπουλος άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ότι “φρόντισε να πετάξει τα 4,5 δισ. του ΕΣΠΑ που μπορούσε να αξιοποιήσει για τη στήριξη της υγείας”, ενώ “από τα 24 δισ. ευρώ που επικαλείται ο κ. Μητσοτάκης ότι έχει δώσει για την πανδημία, έχουν διατεθεί μόνο 4,6 δισ. ευρώ συνολικών δαπανών”. “Η αξιοπιστία της κυβέρνησης ΝΔ βρίσκεται πολύ χαμηλά δυστυχώς”, συμπλήρωσε, επισημαίνοντας πως “το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να κάνει δουλειές με ιδιώτες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μέσω ΣΔΙΤ”.

“Αυτή τη στιγμή καταγράφονται 5.000 λιγότεροι εργαζόμενοι σε σχέση με πέρυσι στο σύστημα υγείας, με βάση τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης -και μόνιμοι και έκτακτοι- ενώ ανοίγουν ΜΕΘ στην Αττική, στο νοσοκομείο ‘Σωτηρία’ μεταφέροντας γιατρούς από άλλα νοσοκομεία και όχι με προσλήψεις”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά

Ο εκπρόσωπος Τύπου κάλεσε την κυβέρνηση Μητσοτάκη “να επιτάξει τώρα ιδιωτικές ΜΕΘ, να προχωρήσει σε άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υγεία, στην ενεργοποίηση των πρωτοβάθμιων δομών υγείας και στη μαζική συνταγογράφηση τεστ, ειδικά για τα σχολεία”. Στη συνέχεια άσκησε κριτική και στην κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και για την έλλειψη μέτρων σε εργασιακούς χώρους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή