Κίνημα Αλλαγής : ΕΣΥ- Επικίνδυνες καθηστερήσεις και πειραματισμοί εν μέσω πανδημίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κίνημα Αλλαγής : ΕΣΥ- Επικίνδυνες καθηστερήσεις και πειραματισμοί εν μέσω πανδημίας

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής

Νοσοκομεία των Αθηνών όπως το Γεννηματάς το Λαϊκό και ο Ερυθρός και το ΚΑΤ εκπέμπουν ΣΟΣ.

Η Κυβέρνηση έχασε έξι μήνες, δεν προκήρυξε τις θέσεις γιατρών για να λειτουργήσουν οι ΜΕΘ από τη δωρεά της Βουλής και τώρα διαλύει τα δημόσια Νοσοκομεία, με αποσπάσεις γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.

Τα ερωτήματα πολλά : Που βρίσκονται οι 11583 εκτάκτως προσληφθέντες με πρόσχημα τον covid-19;

Γιατί δεν έγινε έγκαιρα ο προγραμματισμός των προσλήψεων;

Γιατί δεν σχεδιάστηκε η εκπαίδευση του προσωπικού που χρειάζονται οι ΜΕΘ;

—————————————————

Με μεγάλη καθυστέρηση η Κυβέρνηση υλοποιεί την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για την αξιοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Όμως και πάλι το κάνει με λάθος τρόπο που μπορεί να στοιχίσει στη δημόσια υγεία.
Επιβάλλουν υποχρεωτικά ραντεβού στα Κέντρα Υγείας, για ανθρώπους με ύποπτα συμπτώματα για covid-19. Αλήθεια, ραντεβού μετά από πόσο καιρό;
Οι ασθενείς αυτοί πρέπει να εξετάζονται άμεσα, από κινητά συνεργεία. Όλες οι διαθέσιμες δομές της ΠΦΥ πρέπει να μπουν στην μάχη, συντονισμένα.

Αποφάσεις με ουσία και όχι μόνο επικοινωνία.

*Ακολουθεί ενημερωτικό σημείωμα

ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Α ΜΕΘ

Από τα τέλη Μαρτίου που η Βουλή, αποδέχτηκε την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για δωρεά 50 κλινών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Σωτηρία, έχουν περάσει 5 μήνες.
Στο διάστημα αυτό η μεν Βουλή υλοποίησε την δωρεά ολοκληρώνοντας τα έργα, η δε Κυβέρνηση έχει κυρώσει δεκάδες ΠΝΠ για επείγουσες προσλήψεις και προμήθειες.
Ο Υπουργός Υγείας με κάθε ευκαιρία ισχυρίζεται ότι έχουν γίνει 6200 προσλήψεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ.
Ταυτόχρονα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του μηνός Αυγούστου εμφανίζονται να μισθοδοτούνται, επιπλέον 11583 εργαζόμενοι για την αντιμετώπιση του Covid 19 με απροσδιόριστο τον φορέα παροχής των υπηρεσιών τους.
Με τα δεδομένα αυτά πως γίνεται για τις 50 κλίνες ΜΕΘ, που θα τεθούν σταδιακά σε λειτουργία στη Σωτηρία, να μην υπήρξε καμία πρόβλεψη προσλήψεων και να μετακινούνται 25 Ιατροί βασικών ειδικοτήτων από μεγάλα Νοσοκομεία των Αθηνών όπως το Γεννηματάς το Λαϊκό και ο Ερυθρός και το ΚΑΤ που είναι κρίσιμα Νοσοκομεία στις Ομάδες εφημερίας.
Β ΠΦΥ

Η στρατηγική που επέλεξε η Επιστημονική Επιτροπή για τον Covid19 στην πρώτη φάση της Πανδημίας βασίστηκε στον σχεδιασμό του SARS με Νοσοκομεία Αναφοράς.
Η αποκρυπτογράφηση του Covid19 στη συνέχεια, έδειξε ότι σε αντίθεση με τον SARS και τα έντονα συμπτώματα στην έναρξη της νόσου, ο νέος ιός έχει μεγάλο χρόνο επώασης και πολύ υψηλό ποσοστό ήπιων ή ασυμπτωματικών κρουσμάτων.
Τα δεδομένα επέβαλαν διεθνώς αλλαγή στρατηγικής, με αποκέντρωση της παρακολούθησης των ήπιων περιστατικών και άμεση απομόνωση στο σπίτι, χωρίς πρόσθετο συγχρωτισμό και άσκοπες μετακινήσεις.
Αυτός είναι ο λόγος που από την αρχή επιμείναμε για Κινητές Μονάδες Υγείας και ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Σήμερα με μεγάλη καθυστέρηση επιτέλους ανακοινώθηκε η μαζική εμπλοκή Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων στην διαχείριση περιστατικών Covid19.
Θα ήταν μια ιδιαίτερα θετική απόφαση αν δεν συνοδευόταν από το λάθος των υποχρεωτικών ραντεβού, που δείχνει επικοινωνιακή αντιμετώπιση σε μια κρίσιμη φάση για την Πανδημία, για να αντιμετωπιστούν οι επικρίσεις για την ανεπάρκεια των τεστ στις δημόσιες δομές.
Πρόκειται για ανεπίτρεπτη επανάληψη του αρχικού λάθους, της σύστασης για παραμονή στο σπίτι, με τηλεφωνικές οδηγίες από Οικογενειακούς Γιατρούς που δεν υπήρχαν και επίσκεψη στο Νοσοκομείο μόνο όταν χειροτερέψουν τα πράγματα.
Είναι αδιανόητο να αντιμετωπίζονται με αντίληψη τακτικών περιστατικών τα κρούσματα Covid19 και να πρέπει να κλείνει υποχρεωτικά ραντεβού για επίσκεψη σε Κέντρο Υγείας όποιος έχει ύποπτα συμπτώματα Covid19
Σκοπός της χρήσης των υπηρεσιών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, είναι να εξετάζονται οι ασθενείς εγκαίρως και χωρίς πολλές μετακινήσεις μόλις έχουν συμπτώματα.
Ποιος εγγυάται ότι μέχρι να βρεθεί ραντεβού τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά
Τα ύποπτα κρούσματα Covid19 είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως έκτακτα περιστατικά πριν καταστούν και επείγοντα.
Αντί συνεπώς νέων πειραματισμών αυτό που επιβάλλεται είναι να μπουν τώρα στην «μάχη» όλες οι διαθέσιμες δομές στην Αττική και να επεκταθεί ο σχεδιασμός σε όλη τη χώρα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή