Νάσος Ηλιόπουλος : Τομή ενάντια στο νεοναζισμό η καταδίκη της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νάσος Ηλιόπουλος : Τομή ενάντια στο νεοναζισμό η καταδίκη της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στην εκπομπή «Kontra24» (Kontra, Αναστασία Γιάμαλη)

«Τομή ενάντια στο νεοναζισμό και πολύ όμορφη ημέρα για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα», χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως «εγκληματικής οργάνωσης» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος. Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην εκπομπή «Kontra24» υπογράμμισε το «πόσο σημαντικό είναι να μιλάμε για εγκληματική οργάνωση», υπενθυμίζοντας ότι «πολύ πρόσφατα ο Κ. Μητσοτάκης είχε πει στο Politico ότι η Χρυσή Αυγή είναι σαν να μην υπάρχει και ότι η βία στην Ελλάδα υπάρχει μόνο από την Αριστερά». «Η σημερινή του στροφή υπήρξε πολύ μεγάλη και μας ευχαριστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά, ασκώντας δριμεία κριτική την ίδια στιγμή «στη μικροκομματική αντιπαράθεση που επιχείρησε η κυβέρνηση της ΝΔ τις τελευταίες ημέρες», και αντιπαραβάλλοντας την «προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να στρέψει τις δυνάμεις του στο να στηρίξει τη χθεσινή πανκινητοποίηση των δημοκρατικών πολιτών».

Χαρακτηρίζοντας «σημείο καμπής για την αντιστροφή των αντιλήψεων απέναντι στην εγκληματική οργάνωση τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα», επισήμανε χαρακτηριστικά: «Η μεγάλη εικόνα είναι οι χιλιάδες ανθρώπων που βρέθηκαν στους δρόμους με το αίτημα για ισότητα, δικαιοσύνη και δημοκρατία, και η εικόνα της Μάγδας Φύσσα, που βγαίνοντας από το δικαστήριο φώναξε “Γιε μου, τα κατάφερες”. Είναι από τις λίγες φορές που μια ποινική δίκη σχετίζεται με το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία».

Καταγγέλοντας στο μεταξύ πως «όποιος συνεχίζει να σχετικοποιεί τον νεοναζισμό και επιστρατεύει τη θεωρία των δύο άκρων, τον ξεπλένει», και αντιπαρατιθέμενος στο επιχείρημα ότι «δήθεν η Χρυσή Αυγή γεννήθηκε στις πλατείες και από το κίνημα των Αγανακτισμένων», ο Ν. Ηλιόπουλος ξεκαθάρισε: «Είναι τόσο επαρκές όσο το επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πούλησε τη Μακεδονία για τις συντάξεις και ότι φέρνει τους πρόσφυγες –πρόκειται για άλλη μια θεωρία συνωμοσίας». Εξάλλου, όπως υπενθύμισε, «επίσημη θέση της Χρυσής Αυγής ήταν ότι το κίνημα των Αγανακτισμένων επρόκειτο για ένα πανηγυράκι των αναρχικών και των λαθρομεταναστών, του κ. Μιχαλολιάκου ότι δήθεν είναι εμπνευσμένο από έναν Γάλλο εβραίο, και του κ. Κασιδιάρη ότι επρόκειτο για ένα ‘αντιεθνικό κίνημα’». «Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπάρχει καμία φωτογραφία των στελεχών της Χρυσής Αυγής από το κίνημα των αγανακτισμένων αλλά αντιθέτως υπάρχουν πολλές από τις συγκεντρώσεις ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών», ανέφερε με νόημα.

«Τη νίκη στη δίκη της Χ.Α. τη χρωστάμε στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα, στις οικογένειες των θυμάτων της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης που σήκωσαν όλο αυτό το βάρος, στην πολιτική αγωγή, σε όλους τους δημοσιογράφους που έσπασαν το φράγμα της σιωπής», συνέχισε ο ίδιος, επικρίνοντας τη Νέα Δημοκρατία ότι «πεντέμιση χρόνια δεν ασχολήθηκε με τη δίκη και κανένα στέλεχός της δεν πέρασε από εκεί».

«Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε το 2013 και η δίκη ξεκίνησε το 2015. Ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που εξασφάλισε την αίθουσα στο Εφετείο και συνέβαλλε στο να έχουμε 15 δικάσιμες μέσα στο μήνα», δήλωσε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατήγγειλε, τέλος, ότι «με το που ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της δίκης και ο κόσμος γιόρταζε, ξεκίνησε μια αναίτια επίθεση της αστυνομίας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή