Ομόφωνο ψήφισμα των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Γαλατσίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Ομόφωνο ψήφισμα των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Γαλατσίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ:

“Η ώρα της απόφασης της ιστορικής δίκης της Χρυσής Αυγής έφτασε, στις 7 Οκτώβρη 2020.

Σε μια ιστορική περίοδο όπου σε πολλές χώρες της Ευρώπης και του κόσμου γενικότερα, ο φασισμός και ο ρατσισμός σηκώνουν και πάλι κεφάλι, η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχάσει την ιστορία, τις δημοκρατικές παραδόσεις, τους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό. Η δίκη της «Χρυσής Αυγής» έχει ήδη σφραγίσει την σύγχρονη ιστορία του τόπου μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου, θεωρώντας υποχρέωσή του την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, ζητά να καταδικαστούν, επιτέλους, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν και μαζί τους όλος ο παραστρατιωτικός μηχανισμός της εγκληματικής οργάνωσης που έβγαζε τάγματα εφόδου στους δρόμους για να τρομοκρατούν, να χτυπάνε και τελικά να δολοφονούν μετανάστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές. Για να μπει τέρμα στην ασυλία που τους παρείχε η «νομιμοποίηση» του «πολιτικού κόμματος».

Στη συνείδηση όλων των δημοκρατικών πολιτών αυτής της χώρας, τόσο οι φυσικοί όσο και οι ηθικοί αυτουργοί, καθώς και οι πολιτικοί διοργανωτές και υποστηρικτές των φασιστικών και ρατσιστικών εγκλημάτων, έχουν ήδη καταδικαστεί.

Μία μόνο θέση αξίζει σε ΟΛΟΥΣ τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής: βαθιά μέσα στη φυλακή! Μια ελαφριά ποινή θα προκαλούσε το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 7/10 στο Εφετείο και ζητάμε την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής!”

Πήγαινε στην κορυφή