Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Κανονικά λειτουργεί το Δημαρχείο Γαλατσίου και η Κοινωνική Υπηρεσία μετά την απολύμανση

Απολύμανση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020, στο Δημαρχείο Γαλατσίου και στην Κοινωνική Υπηρεσία, μετά τη διαπίστωση κρούσματος κορωνοϊού σε υπάλληλο του Δήμου. Συνεργείο καθαριότητας, παρουσία του Δημάρχου Γαλατσίου Γιώργου Μαρκόπουλου, απολύμανε προληπτικά όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των κτιρίων.

Παράλληλα, μετά την ιχνηλάτηση των επαφών του υπαλλήλου, έγινε το τεστ Covid-19 στους υπαλλήλους του τμήματος και στο συγγενικό περιβάλλον κι όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Με βάση τα παραπάνω σας ενημερώνουμε ότι το Δημαρχείο Γαλατσίου και η Κοινωνική Υπηρεσία θα λειτουργήσουν κανονικά από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020, λαμβάνοντας πάντα τα προβλεπόμενα μέτρα για τη δημόσια υγεία. Η εξυπηρέτηση των πολιτών θα γίνεται, όπως και πριν, μόνο μετά από ραντεβού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/126/163/20-09-2020 απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών (ΑΔΑ: ΩΩΔΩ46ΜΤΛ6-2ΞΧ) ενημερώνει τους πολίτες για τα εξής:

– Η εξυπηρέτηση του κοινού από τις υπηρεσίες του Δήμου θα γίνεται ΜΟΝΟ με ραντεβού και μόνο για επείγουσες περιπτώσεις.
– Η είσοδος του κοινού στο Δημαρχιακό κατάστημα, κατόπιν ραντεβού, θα επιτρέπεται υποχρεωτικά μόνο με τη χρήση μάσκας. Παρακαλούνται λοιπόν οι πολίτες που προσέρχονται να φέρουν μαζί τους και να χρησιμοποιούν σωστά την προστατευτική μάσκα (η οποία να καλύπτει τη μύτη και το στόμα).

Ο Δήμος Γαλατσίου παρακαλεί θερμά να μην προσέρχονται οι πολίτες στο Δημαρχείο για ζητήματα όπως πιστοποιητικά – πληρωμές, κ.ά., τα οποία μπορούν να διεκπεραιωθούν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.galatsi.gov.gr ή μπορούν να γίνουν με τηλεφωνικές αιτήσεις (με ΑΦΜ, ΑΔΤ και ονοματεπώνυμο) στους υπαλλήλους ή με ηλεκτρονικές αιτήσεις στα e-mail galatsi@galatsi.gr και grafeiotypougalatsi@galatsi.gr .

Ο Δήμος Γαλατσίου θα συνεχίσει να τηρεί αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και τα πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως ορίζονται από τον ΕΟΔΥ και τις αρμόδιες αρχές.