Κάνουμε συνεχώς βήματα προς τα πίσω , του Κώστα Ζαχαριάδη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κάνουμε συνεχώς βήματα προς τα πίσω , του Κώστα Ζαχαριάδη

“Η κυβέρνηση πιάνεται καθημερινά να έχει χάσει τα βήματα της . Χωρίς σχέδιο, χωρίς στόχους, με λάθη και παραλείψεις, εντείνει την αβεβαιότητα στην οικονομία, στον γκρεμό, οδηγεί εργαζόμενους, τους μικροεπιχειρηματίες, τη νεολαία και τους άνεργους, σε αδιέξοδα.

Η αντίδραση του κυβερνητικού επιτελείου για την αναμόρφωση του περιεχομένου που αντιμετωπίζει τον τυφώνα «Ιανό» ήταν καθυστερημένη και ανεπαρκής, στον τουρισμό, η εικόνα είναι απογοητευτική, με μια από τις χειρότερες σεζόν για τους επαγγελματίες του κλάδου να μην είναι καθόλου ικανοποιημένη από τα πενιχρά μέτρα στήριξης, ενώ ο αρμόδιος υπουργός ζητάει και συγχαρητήρια για την αποτυχία.

Την ίδια στιγμή, η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας και αδυναμία πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό. Η αγορά έχει «στεγνώσει» και οι προοπτικές για τους επόμενους μήνες κάθε άλλο παρά θετικές είναι.

Παράλληλα, οι εργασιακές σχέσεις απορρυθμίζονται, με την κυβέρνηση να επιλέγει να επιδοτεί την ανεργία και την ημι-απασχόληση, χωρίς να έχει κανένα μακροχρόνιο πλάνο στήριξης των εργαζόμενων και τόνωσης της αγοράς.

Η Κυβέρνηση «ξόδεψε» το συλλογικό μας κεφάλαιο άσκοπα και σήμερα βλέπουμε τα κενά σχεδιασμού στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στους καταυλισμούς, στα γηροκομεία, παντού, όπου θα έπρεπε να υπάρχουν προληπτικά μέτρα και δράσεις.

Βλέπουμε μια κυβέρνηση που ψάχνει με κάθε ευκαιρία να αποδώσει όλα τα προβλήματα στην «ατομική ευθύνη» των πολιτών, στήνοντας ένα επικοινωνιακό κρεσέντο για να καλύψει τις τραγικές πολιτικές της ανεπάρκειες.

Έχει περάσει μόλις ένας χρόνος από τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές του 2019 και ήδη φαίνεται πως η κυβέρνηση εξαντλεί τις δυνατότητές της Κι αυτό είναι πολύ ανησυχητικό για την κοινωνία και τη χώρα μας συνολικά.

*Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στη Β1 εκλογική περιφέρεια Βορείου τομέα Αθηνών, Τομεάρχης Εσωτερικών.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή