Κ. Αρσένης: Παιδεία: Αναληθές ότι δεν είναι εφαρμόσιμο μέτρο τα 15 παιδιά ανά τάξη

“Σε απόγνωση βρίσκονται εκπαιδευτικοί, μαθητές/ριες, οικογένειες για τον αποτυχημένο τρόπο διαχείρισης του κορωνοϊού από την κυβέρνηση και από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί στη Δυτική Αθήνα βρίσκονται σε απόγνωση, διότι δεν υπάρχουν επαρκείς προαύλιοι χώροι, οπότε οι αίθουσες να αερίζονται επαρκώς στα διαλείμματα και τα παιδιά να μπορούν να κάνουν κανονικά διάλειμμα.

Την ίδια στιγμή, οι ελαττωματικές μάσκες που στάλθηκαν δωρεάν από το υπουργείο, έχουν χωρίσει τα παιδιά σε δυο κατηγορίες: Σε αυτά, των οποίων οι οικογένειες μπορούν να αγοράσουν τις ακριβές, πάνινες μάσκες των 4,5 ευρώ η μια και σε αυτά των οποίων οι οικογένειες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη δαπάνη και κυκλοφορούν με ανεπαρκείς μάσκες…

Αντί η κυβέρνηση να «τιμωρεί» όποιους αντιδρούν στην ανυπαρξία σοβαρού σχεδιασμού με μαθήματα σε ΣΚ και αργίες, ας κοιτάξει να υιοθετήσει απλές λύσεις, που υπάρχουν, και τη βασική οδηγία που είναι 15 μαθητές ανά τάξη. Κι αυτό θα μπορούσε να γίνει μεταξύ άλλων με χωρισμό των σχολείων που είναι πρωινά σε πρωινά – απογευματινά και με τη δια νόμου υποχρέωση αντίστοιχης βάρδιας για τους γονείς των παιδιών, είτε δουλεύουν στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό βέβαια θα σήμαινε προσλήψεις εκπαιδευτικών, που η κυβέρνηση διακαώς αποφεύγει. Μια κυβέρνηση που στηρίζεται στην αποτυχία του δημόσιου τομέα για να προωθήσει ιδιωτικοποιήσεις, αποφεύγει με κάθε τρόπο την ενίσχυση των δημόσιων υποδομών και του κοινωνικού κράτους. ”

Δελτίο τύπου ΜΕΡΑ25

Πήγαινε στην κορυφή