Μισό εκατομμύριο ευρώ για την πυροπροστασία των σχολείων εξασφάλισε ο Δήμος Αχαρνών

Δήμος Αχαρνών
Μισό εκατομμύριο ευρώ για την πυροπροστασία των σχολείων εξασφάλισε ο Δήμος Αχαρνών

Ένα αίτημα χρόνων βρήκε τη λύση του μέσα από τις ενέργειες του Δημάρχου Σπύρου Βρεττού και της Δημοτικής Αρχής. Συγκεκριμένα εξασφαλίστηκε η ένταξη του Δήμου Αχαρνών στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» ως προς την πράξη «Μελέτη και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας σε σχολικές μονάδες». Το έργο είναι προϋπολογισμού 512.740,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Αχαρνών. Η χρηματοδότηση προέρχεται εξ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Τα μέσα πυροπροστασίας αφορούν στην εγκατάσταση ή συμπλήρωση καθώς επίσης και στον έλεγχο λειτουργίας συστημάτων ενεργητικής πυροπροστασίας των σχολικών μονάδων. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη θωράκιση των σχολείων από κίνδυνο πυρκαγιάς, δεδομένου ότι σε πολλές περιπτώσεις τα υπάρχοντα συστήματα ήταν ελλιπή.

«Η ένταξή μας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα κάνει τα σχολεία ακόμη πιο ασφαλή. Ήταν ένα δίκαιο και πάγιο αίτημα των δημοτών αλλά και ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου μας. Μέριμνά μας είναι να φροντίζουμε με κάθε τρόπο να διασφαλίζουμε τις καλύτερες συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσα από κάθε δυνατότητα που μας δίνεται, εκμεταλλευόμενοι πάντα κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Βρεττός.

Πήγαινε στην κορυφή