Νέοι και παλιοσειρές, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Νέοι και παλιοσειρές, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Στο προηγούμενο φύλλο του «Παλμού» γράφαμε για τον ορισμό από τον Δήμαρχο Γαλατσίου Γιώργο Μαρκόπουλο των οκτώ νέων Αντιδημάρχων, εκ των οποίων οι έξι είναι με αντιμισθία και οι δύο άμισθοι.

Από τους οκτώ, η θητεία των οποίων ξεκίνησε στις 11/9/2020 και λήγει στις 10/9/2021, τρεις είναι αυτοί που διατηρούν τη θέση τους και τις ίδιες αρμοδιότητες που είχαν. Ο Γιάννης Σκληράκης στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, η Αγγελική Ζήκου στην Κοινωνική Πολιτική και η Μαργαρίτα Μανδηλαρά στις Οικονομικές Υπηρεσίες. Η ανανέωση της θητείας των τριών σημαίνει ότι ο δήμαρχος είναι ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα απόδοσή τους στην άσκηση των καθηκόντων τους.
Δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω αλλά μια ερώτηση έχω μόνο: είναι αποτελεσματικός και συνεπής στην άσκηση των καθηκόντων του κάποιος όταν κατά τη διάρκεια της θητείας του ως αντιδήμαρχος Οικονομικών αποκαλύπτεται κατάχρηση, ύψους 230.000 ευρώ, από υπάλληλο του Δήμου; Αυτό το ποσό, όπως είπε και ο Δήμαρχος, έχει προκύψει μέχρι τώρα από τον έλεγχο των αρμοδίων αρχών στα Οικονομικά του Δήμου. Από αυτά, έχουν επιστραφεί από τη φερόμενη ως καταχράστρια 50.000 ευρώ στο Δημοτικό Ταμείο. Το πόρισμα για το 2020 έχει ήδη πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, ο δε έλεγχος για τα υπόλοιπα χρόνια συνεχίζεται από τις αρμόδιες αρχές. Οι ελεγκτές αφού πήραν ό,τι στοιχεία ήθελαν, εργάζονται πλέον στο δικό τους χώρο. Όταν υπάρξει κάτι νεότερο θα το πληροφορηθείτε.
Παρεμπιπτόντως ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να αναβάθμισε μόλις πρόσφατα την Αχτσιόλγου στη θέση της Tομεάρχη Οικονομικών αλλά προηγηθήκαμε εμείς εδώ στο Γαλάτσι που έχουμε τη δική μας Αχτσιόγλου υπεύθυνη για τα οικονομικά του Δήμου.

Από τους υπόλοιπους πέντε Αντιδημάρχους, η μόνη που αναλαμβάνει καθήκοντα για πρώτη φορά και μάλιστα σε ένα δύσκολο τομέα είναι η Πετρούλα Παπαγεωργίου, η οποία θα είναι υπεύθυνη για την καθαριότητα. Είναι ένας τομέας ο οποίος αναδεικνύει ή χαντακώνει τον αντιδήμαρχο που είναι επικεφαλής. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που έρχονται από το παρελθόν και για τις δύο περιπτώσεις. Σε ένα χρόνο θα γνωρίζουμε.

Οι άλλοι τέσσερις αντιδήμαρχοι που συμπληρώνουν την ομάδα είναι όλοι παλιοσειρές. Με πρώτο τον Βασίλη Δερεδίνη, ο οποίος αναλαμβάνει τον τομεά των Τεχνικών Έργων και αν επιδείξει την επιμέλεια που είχε στα οικονομικά του Δήμου, τότε και τα έργα θα πάνε καλά.

Η άλλη παλιοσειρά, η πιο παλιά από όλους αφού έρχεται από την εποχή του Παπαδιονυσίου, είναι η Ντίνα Σπηλιοπούλου, η οποία αναλαμβάνει Αντιδήμαρχος Παιδείας, η οποία έχει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των σχολείων λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού και καταλήψεων.

Ο Μανώλης Πρωτονοτάριος, ως άμισθος Αντιδήμαρχος, αναλαμβάνει υπεύθυνος για το Ολυμπιακό Παλαί, ο οποίος μετά την παραχώρηση του ακινήτου στο Δήμο θα έχει πολλή και σημαντική δουλειά να κάνει.

Ο όγδοος της παρέας, ο Γιώργος Αμοργιανός, κι αυτός άμισθος, αναλαμβάνει Αντιδήμαρχος σε έναν τομέα που γνωρίζει πολύ καλά, αυτόν του πρασίνου.

Μαζί με τους οκτώ Αντιδημάρχους, ορίστηκε ως Εντεταλμένος Σύμβουλος στο Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσων του Δήμου (κάτι σαν τον Στέλιο Πέτσα, ας πούμε) ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Μπάστας.

Να ευχηθώ σε όλους καλή επιτυχία στο έργο τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή