Τα μέτρα και οι παρεμβάσεις του Δήμου Αχαρνών για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού

Μία σειρά μέτρων τα οποία τίθενται σε εφαρμογή και θα διαρκέσουν μέχρι την 4η Οκτωβρίου 2020 ανακοινώνει ο Δήμος Αχαρνών. Τα μέτρα αυτά λαμβάνονται για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των δημοτών και την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Δήμου με γνώμονα την ανάγκη περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.

Σε αυτό το πλαίσιο:

1) Θα εφαρμοστεί η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας, σε ποσοστό 40% των υπαλλήλων και σύμφωνα με τις ισχύουσες εγκυκλίους. Παράλληλα θα εφαρμοστούν όλες οι σχετικές οδηγίες για τους εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και για τη χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού.

2) Η είσοδος των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου θα πραγματοποιείται μόνο κατόπιν ραντεβού, ενώ θα γίνεται θερμομέτρηση κάθε επισκέπτη.

3) Ο Δήμος θα προμηθεύσει κάθε εργαζόμενο με υφασμάτινες μάσκες, ενώ θα τοποθετηθούν αντισηπτικά σε όλα τα γραφεία και τις υπηρεσίες.

4) Σε περίπτωση κρούσματος σε κάποια υπηρεσία θα γίνεται δωρεάν εξέταση covid στους εργαζόμενους.

5) Σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος θα πραγματοποιείται απολύμανση του χώρου. Όσον αφορά τα σχολεία απολυμάνσεις θα πραγματοποιούνται εφόσον χρειάζεται και σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες.

6) Ο Δήμος θα προμηθεύσει όλες τις δημοτικές υπηρεσίες, τους παιδικούς σταθμούς και τις σχολικές μονάδες με επαρκείς ποσότητες καθαριστικών και απορρυπαντικών.

7) Το αυτοτελές τμήμα της Πολιτικής Προστασίας θα πραγματοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα και ανάλογα με τις ανάγκες απολυμάνσεις σε δημόσιους εξωτερικούς χώρους (όπως πλατείες, σούπερ μάρκετ, υπηρεσίες, τράπεζες κ.α.).

8) Ο Δήμος και οι υπηρεσίες μέσω του Γραφείου Τύπου θα παρέχουν συνεχή ενημέρωση στους δημότες.

9) Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής θα προετοιμάσει άμεσα δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα (όπως Κοινωνικό Φαρμακείο, Βοήθεια στο σπίτι, Κοινωνικό Παντοπωλείο κ.α.).

10) Ο Δήμος θα ενημερώσει για τις ενέργειές του και θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα τοπικά Αστυνομικά Τμήματα.

11) Όσον αφορά τους πολιτικούς γάμους που θα πραγματοποιούνται στο Δημαρχιακό Μέγαρο με παρουσία έως 9 ατόμων.

12) Τέλος αναβάλλονται μέχρι την 4η Οκτωβρίου όλες οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Ο Δήμος Αχαρνών προτρέπει όλους τους δημότες να τηρούν με ατομική υπευθυνότητα όλες τις συστάσεις των αρμόδιων φορέων, προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά κορονοϊού. Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου θα βρίσκονται διαρκώς σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να ανταποκριθούν άμεσα και αποτελεσματικά στις ιδιαίτερες συνθήκες της περιόδου αυτής με αίσθημα ευθύνης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή