Ν. Ηλιόπουλος : Στο όριο απώλειας ελέγχου η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Άμεση επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ πριν να είναι αργά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. Ηλιόπουλος : Στο όριο απώλειας ελέγχου η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Άμεση επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ πριν να είναι αργά

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στο ρ/στ. Alpha 98.9 FM (Φίλιππος Φιλιππακόπουλος)

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98.9 FM. «Βρισκόμαστε στο όριο απώλειας ελέγχου», τόνισε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι «στην Αττική, υπάρχουν καθημερινά μόλις 20 έως 40 κρεβάτια ΜΕΘ διαθέσιμα».

Ο Ν. Ηλιόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει τώρα με λύσεις στην υγειονομική κρίση, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει άμεσα να γίνει επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, το αντίθετο από αυτό που έκανε η κυβέρνηση στην αρχή της πανδημίας, όταν διπλασίασε την ημερήσια αποζημίωση στις ιδιωτικές ΜΕΘ από τα 800 στα 1.600 ευρώ». Σημείωσε, επίσης, ότι «χρειάζεται να υπάρξει ουσιαστική εμπλοκή της πρωτοβάθμιας υγείας στη διαχείριση της πανδημίας, γιατί όσο δε γίνεται αυτό, πιέζονται περισσότερο τα νοσοκομεία», ενώ κάλεσε «να ενισχυθεί η δυνατότητα διενέργειας τεστ από το δημόσιο σύστημα υγείας». «Σήμερα, όταν υπάρχει ένα πιθανό κρούσμα σε σχολείο, όλη η ευθύνη για τη διενέργεια τεστ μεταφέρεται από τον ΕΟΔΥ στους εκπαιδευτικούς ή στην οικογένεια του παιδιού», σημείωσε ο Ν. Ηλιόπουλος. Πρόσθεσε, ακόμα, ότι «η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ». «Δεν γίνεται να είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης που προχώρησε μόνο σε προσλήψεις συμβασιούχων στην Yγεία», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, επισήμανε ότι «την κατάσταση επιβαρύνει και ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς». «Βλέπουμε όλοι μας ποια είναι η καθημερινότητα στην Αττική, σε τρένο, σε μετρό, σε τρόλεϊ και λεωφορεία», τόνισε, προσθέτοντας ότι «είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που επέλεξε να ανοίξει τα σχολεία με περισσότερους μαθητές ανά τμήμα, με 20.000 λιγότερους αναπληρωτές από ό,τι πέρσι, αλλά και με τους εκπαιδευτικούς να μπαίνουν στις τάξεις χωρίς να έχουν κάνει τεστ». «Ήδη μία σειρά από σχολεία έχουν κλείσει λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Όσον αφορά τις τεράστιες καταστροφές στην Καρδίτσα και σε άλλες περιοχές της χώρας από την πρόσφατη κακοκαιρία, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, επισήμανε ότι «είναι πλέον ξεκάθαρο πως η κλιματική αλλαγή είναι εδώ». «Χρειάζεται να αφήσουμε πίσω τις εύκολες κομματικές αντιπαραθέσεις και να δούμε συνολικά ως πολιτικό σύστημα, ως κεντρική εξουσία και ως αυτοδιοίκηση, πώς θα αναβαθμίσουμε τις υποδομές, την πολιτική προστασία, τον τρόπο που χτίζουμε τις πόλεις μας, για να αντιμετωπίσουμε τη νέα πραγματικότητα», υπογράμμισε. Καταλήγοντας, κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει «άμεσα και γρήγορα τους ανθρώπους που υπέστησαν ζημιές, και στην Καρδίτσα αλλά και αλλού, όπως στην Κεφαλονιά, όπου βρέθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή