Υγειονομικοί έλεγχοι της Περιφέρειας στο 16ο Γυμνάσιο Αθηνών στους Αμπελόκηπους

ΔΗΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Υγειονομικοί έλεγχοι της Περιφέρειας στο 16ο Γυμνάσιο Αθηνών στους Αμπελόκηπους

Υγειονομικοί έλεγχοι από τα αρμόδια κλιμάκια της Περιφέρειας στο 16ο Γυμνάσιο Αθηνών στους Αμπελόκηπους, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη:

Γ. Πατούλης: «Συνεχίζουμε και Εντατικοποιούμε τους υγειονομικούς ελέγχους σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα της Αττικής προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό είναι απολύτως ασφαλείς»

Παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλου κλιμάκια της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας, διενήργησαν σήμερα ελέγχους στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος του 16ου Γυμνασίου Αθηνών στους Αμπελόκηπους, προκειμένου να διαπιστώσουν το βαθμό τήρησης των μέτρων προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ειδικότερα πραγματοποίησαν ελέγχους στο κυλικείο του σχολικού συγκροτήματος, όπου δεν διαπιστώθηκε καμία σοβαρή παρατυπία, παρά μόνο δόθηκαν κάποιες διευκρινίσεις για την ομαλότερη λειτουργία του, κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων των μαθητών.
Παράλληλα έλεγξαν τις τουαλέτες αλλά και άλλους χώρους του σχολείου, όπου όπως διαπίστωσαν τηρούνται απαρέγκλιτα όλοι οι κανόνες και τα πρωτόκολλα που έχουν θεσπιστεί από τον ΕΟΔΥ, το Υπουργείο Υγείας και την Περιφέρεια Αττικής.
Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε η Διευθύντρια του σχολείου Δέσποινα Λουτσέτη.

«Δεν επιτρέπονται λαϊκισμοί σε ζητήματα δημόσιας υγείας»

Κατά την επίσκεψη του στο σχολείο ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να μιλήσει με καθηγητές αλλά και μαθητές στους οποίους επισήμανε τη σημασία τήρησης των υγειονομικών κανόνων, αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και τους ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά.

Σε δηλώσεις του επισήμανε: «Με επιμελή τρόπο οι αρμόδιες Διευθύνσεις της Περιφέρειας Αττικής διενεργούν υγειονομικούς ελέγχους συστηματικά στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος των σχολείων, όπως είναι τα κυλικεία αλλά και οι χώροi υγιεινής.
Στόχος μας, στον οποίο μένουμε σταθερά προσηλωμένοι και με έμφαση σε αυτή τη συγκυρία που θέτει την Αττική στο επίκεντρο λόγω της ιδιαίτερης επιβάρυνσης, είναι να διασφαλίσουμε την καταλληλότητα των υποδομών στα σχολεία, ώστε να τηρούνται απαρεγκλίτως οι υγειονομικοί κανονισμοί, προκειμένου μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό να είναι ασφαλείς. Επιπλέον, εστιάζουμε στην ποιότητα της διατροφής τους στα σχολεία, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παρεκκλίνει από τους κανόνες ορθής διατροφής. Με ικανοποιεί το γεγονός ότι οι μέχρι τώρα έλεγχοί μας έχουν θετικά αποτελέσματα, καθώς τηρούνται οι όροι που έχει θέσει η Πολιτεία. Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι εφησυχάζουμε.

Κληθείς να σχολιάσει τις καταλήψεις στα σχολεία επισήμανε χαρακτηριστικά:
«Βιώνουμε μία πολύ κρίσιμη περίοδο εξαιτίας της πανδημίας και απαιτείται απ΄όλους σοβαρότητα. Είναι αυτονόητο ότι τα παιδιά μας πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν τα αγαθά της γνώσης, με ταυτόχρονη όμως αυστηρή τήρηση των κανόνων που είναι απαραίτητοι για την ασφάλεια και την προάσπιση της υγείας τους, αλλά και της κοινότητας. Ο λαϊκισμός δεν έχει καμία θέση σε ζητήματα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία, ούτε χωράνε εκπτώσεις σε αυτά τα θέματα».

Σε δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εφαρμογή των μέτρων στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα αναφέροντας χαρακτηριστικά «…το σημαντικότερο όλων είναι μαθητές και καθηγητές να αισθάνονται ασφαλείς στους χώρους των σχολείων τους, είτε στις τάξεις είτε στο προαύλιο. Βέβαια είναι και μία ευκαιρία για τους μαθητές να μάθουν έμπρακτα την σημασία της κοινωνικής ευθύνης όχι μόνο όσον αφορά στον Covid-19 και την πανδημία αλλά και σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής του ανθρώπου».

Η διευθύντρια του 16ου Γυμνασίου Δέσποινα Λουτσέτη, ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την επίσκεψη και τόνισε: «Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων ασχολούμαστε συστηματικά με τη διαχείριση της συγκεκριμένης κατάστασης, η οποία περιλαμβάνει την καθημερινή εποπτεία της κατάστασης υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών για την έγκαιρη αναγνώριση παιδιών και εκπαιδευτικών με συμπτώματα συμβατά με τη νέα νόσο. Παράλληλα γίνεται καθημερινή επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων υγιεινής. Σε περίπτωση που παρατηρηθούν στη σχολική μονάδα αποκλίσεις από τα μέτρα υγιεινής που προτείνονται από τον ΕΟΔΥ, θα ενημερώσουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο την αρμόδια Διεύθυνση Δ.Ε».

Η Περιφέρεια Αττικής μέχρι στιγμής έχει προχωρήσει στην διενέργεια 20 υγειονομικών και αγορανομικών ελέγχων σε αντίστοιχα σχολικά συγκροτήματα με ενθαρρυντικά αποτελέσματα που καταδεικνύουν την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα την πανδημία. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς και στα υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα της Αττικής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή