Με μάσκες και θερμόμετρα άνοιξαν τα σχολεία του Γαλατσίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Με μάσκες και θερμόμετρα άνοιξαν τα σχολεία του Γαλατσίου

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε και για τους Γαλατσιώτες μαθητές και εκπαιδευτικούς την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου με τον καθιερωμένο αγιασμό να τελείται σε όλες τις σχολικές μονάδες της πόλης μας. Με μάσκες, τήρηση των μέτρων ασφαλείας, παράπονα αλλά και αισιοδοξία ότι οι προληπτικές ενέργειες πολιτείας και τοπικής αυτοδιοίκησης θα συμβάλλουν στο να κυλήσει χωρίς σημαντικά προβλήματα, ξεκίνησε, λοιπόν, η φετινή σχολική χρονιά.

Από την πλευρά του Δήμου Γαλατσίου τηρήθηκαν όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας, ώστε όλα να είναι έτοιμα πριν το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς 2020-2021. Όλοι οι χώροι είχαν καθαριστεί και απολυμανθεί σχολαστικά, ενώ έγινε και η διανομή του απαιτούμενου υγειονομικού υλικού.
Παραδόθηκαν εγκαίρως οι μάσκες για τα παιδιά σε όλα τα σχολεία του Δήμου Γαλατσίου.
Ολοκληρώθηκε η καθαριότητα αλλά και η απαραίτητη απολύμανση σε όλες τις τάξεις και τους προαύλιους χώρους των σχολείων.
Τα παγούρια των μαθητών βρίσκονταν πάνω στα θρανία στις αίθουσες.


Και τέλος, τοποθετήθηκαν θερμόμετρα ανέπαφης μέτρησης για τον καθημερινό έλεγχο μαθητών και εκπαιδευτικών στις εισόδους των σχολείων της πόλης μας.
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, ο οποίος έδωσε το παρών στον αγιασμό του 3ου Λυκείου Γαλατσίου, ευχήθηκε καλή, ασφαλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους και τόνισε ότι: «Η φετινή σχολική χρονιά προμηνύεται δύσκολη. Αν όμως όλοι μας, από την πολιτεία μέχρι και τον γονέα, είμαστε σε ετοιμότητα, θα κυλήσουν όλα ήρεμα και αποδοτικά για το κοινό καλό. Είμαστε αρωγοί στην εκπαιδευτική κοινότητα, κάνοντας το αυτονόητο, γιατί τα παιδιά μας είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε και τα θέτουμε πάντα σε απόλυτη προτεραιότητα.»

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Το θέμα της έναρξης της σχολικής χρονιάς συζητήθηκε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη, 15 του μήνα, με τον Δήμαρχο Γαλατσίου Γιώργο Μαρκόπουλο να δίνει τα συγχαρητήρια στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου που μερίμνησαν για την άρτια προετοιμασία των σχολικών συγκροτημάτων της πόλης μας και κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον πρώην αντιδήμαρχο Παιδείας Γιάννη Κορρέ και τον Κώστα Δήμου, που, όπως χαρακτηριστικά είπε, «θυσίασαν τις καλοκαιρινές διακοπές τους προκειμένου να φέρους εις πέρας αυτό το δύσκολο εγχείρημα του ξεκινήματος της νέας σχολικής χρονιάς».
«Είμασταν από τους πρώτους Δήμους που όλα ήταν στην ώρα τους και σωστά» είπε ο κ. Μαρκόπουλος. «Δεν υπάρχει σχολείο που να μην πήγαν μάσκες. Έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα σχολεία θερμόμετρα για τον καθημερινό έλεγχο μαθητών και εκπαιδευτικών – πόσοι Δήμοι το έχουν κάνει άραγε αυτό; Ναι υπάρχουν ελλείψεις στο θέμα της καθαριότητας καθώς είναι τεράστιο θέμα πανελλαδικά. Εννοείται ότι δεν επαρκεί το προσωπικό όταν μιλάμε για μια κατάσταση πανδημίας! Έχουμ όμως ήδη καταγράψει τις ανάγκες και περιμένουμε τα όποια κενά να καλυφθούν από εργαζομένους που θα έρθουν από τον ΟΑΕΔ. Εάν δεν καλυφθούν τα κενά ούτε από εκεί, τότε θα κάνουμε επιπλέον προσλήψεις ή αύξηση των ωρών.»

Για μια δύσκολη σχολική χρονιά έκανε λόγο και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Ζώμπος, λέγοντας ότι «οι μαθητές της πόλης μας επέστρεψαν χθες σε σχολεία ανέτοιμα να τα υποδεχθούν με ασφάλεια. Η διανομή αντισηπτικών ελλειπής, η απολύμανση ανεπαρκής και υποτυπώδης, και η τοποθέτηση θερμομέτρων καθυστερημένη. Πότε θα διανεμηθούν τα αντισηπτικά; Ποιος είναι ο λόγος που δεν μοιράστηκαν σε όλα τα σχολεία οι μασκες; Γιατί δεν τοποθετηθηκαν εγκαίρως οι σχολικές καθαρίστριες σε όλες τις σχολικές μονάδες;»

Την πολιτική διάσταση της αντιμετώπισης των προβλημάτων που παρουσιάζονται στην έναρξη της νεας σχολικής χρονιάς ανέδειξε ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης της Λαϊκής Συσπείρωσης Γαλατσίου, υποστηρίζοντας πως δεν θα έπρεπε κανένας αντιδήμαρχος, σύμβουλος κλπ να χάνει το καλοκαίρι του για να μεριμνήσει για κάτι που θα έπρεπε να είναι αρμοδιότητα, ευθύνη και υποχρέωση του κράτους και της πολιτείας.

Ο Σπύρος Παναγιώτου, από την παράταξη «Γαλάτσι ο Τόπος μου», υποστήριξε πως κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση ακολουθούν την λογική του ελάχιστου κόστους και της ελάχιστης προσπάθειας. «Δεν έχω κάτι να προσάψω στον κ. Δήμαρχο ή τον κ. Αντιδήμαρχο αλλά θέλω να επισημάνω ότι πέρα και πάνω απ’όλα το βασικό πρόβλημα είναι ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις.»

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και η επικεφαλής της παράταξης «Γαλάτσι Από Κοινού», Αγγέλικα Σαπουνά, λέγοντας πως οι όποιες ενέργειες μένουν να κριθούν.
Απαντώντας ο κ. Δήμαρχος επανέλαβε ότι είμασταν από τους πρώτους δήμους που το πρωί της Δευτέρας όλα ήταν έτοιμα και σύμφωνα με τα νέα δεδομένα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Άσκησε κριτική στο Υπουργείο Παιδείας που δεν έστειλε σε κανένα σχολείο αντισηπτικά αλλά υπογράμμισε πως στα σχολεία της πόλης μας υπήρχαν ήδη αντισηπτικά από την περσινή προμήθεια. Και κλείνοντας είπε: «Είμαστε ο 61ος Δήμος στους 66 σε κρούσματα. Είμαστε δηλαδή σχεδόν οι τελευταίοι δηλαδή σε κρούσματα στη λίστα του ΕΟΔΥ. Αυτό, αν μη τι άλλο, σημαίνει ότι κάτι κάνουμε σωστά!»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή