Έρχεται και η σύμβαση, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Έρχεται και η σύμβαση, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την προηγούμενη Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, χωρίς να είναι θέμα ημερήσιας διάταξης, συζητήθηκε και το Παλαί μετά από ερωτήσεις συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Όπως είπαν οι αγαπητοί σύμβουλοι, «πληροφορηθήκαμε από κάποιο έντυπο ότι παραχωρείται το Παλαί στο Δήμο Γαλατσίου για άλλα 10 χρόνια. Τί έχετε να μας πείτε γι’ αυτό, κ. Δήμαρχε;» Δυο μάλιστα από τους δημοτικούς συμβούλους (Ζώμπος, Παναγιώτου) στενοχωρήθηκαν υπερβολικά που ο «ΠΑΛΜΟΣ» είχε δημοσιεύσει αυτή την είδηση στο φύλλο της Παρασκευής 28 Αυγούστου και κατέκριναν τον Δήμαρχο γιατί, όπως είπαν, έδωσε την πληροφορία πρώτα σε εμάς ενώ θα έπρεπε το θέμα να συζητηθεί πρώτα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Γιώργος Μαρκόπουλος από την πλευρά του τους είπε ότι: «Όταν υπάρξει σύμβαση παραχώρησης του Παλαί, τότε θα έρθει το θέμα προς συζήτηση και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Να το φέρουμε τώρα για ποιό λόγο; Τί να συζητήσουμε αφού δεν έχει οριστικοποιηθεί απολύτως τίποτα εκτός από κάποιες συζητήσεις που έχουν γίνει; Όσο για την εφημερίδα που, όπως λέτε, το έγραψε, δεν θα απολογηθώ εγώ για το τί γράφει ο “ΠΑΛΜΟΣ” ή η κάθε εφημερίδα, είτε καλά είτε άσχημα. Πάντως ευελπιστώ ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα έχουμε τη σύμβαση παραχώρησης στα χέρια μας και τότε θα συζητήσουμε το θέμα.»

Εγώ από την πλευρά μου έχω να πω στους φίλους δημοτικούς σύμβούλους, ότι ο «ΠΑΛΜΟΣ» που δημοσίευσε την πληροφορία της 10ετούς παραχώρησης, δεν είναι απλά ένα έντυπο, όπως είπαν, αλλά εφημερίδα. Έντυπο είναι κι ένα διαφημιστικό φυλλάδιο. Η εφημερίδα όμως έχει άλλα χαρακτηριστικά: εκδίδεται σε τακτά χρονικά διαστήματα (ημερήσια ή εβδομαδιαία), περιέχει άρθρα, σχόλια, γνώμες, ρεπορτάζ, ειδήσεις γενικότερου ή ειδικότερου ενδιαφέροντος και τέλος υπόκειται σε νόμους και διατάξεις, ελέγχεται και αξιολογείται από τις Υπηρεσίες της Γ.Γ. Επικοινωνίας και Ενημέρωσης κάθε χρόνο.
Γι’ αυτό, αγαπητοί μου σύμβουλοι, την επόμενη φορά που θα αναφερθείτε στα δημοσιεύματά μας έχετε την υποχρέωση να πείτε και το όνομα της εφημερίδας. Και αυτό, εάν δεν το γνωρίζετε, είναι «ΠΑΛΜΟΣ».

Θέλω να πιστεύω ότι είναι τιμητικό αλλά και συγχρόνως απόλυτα χρήσιμο για μια πόλη των 100.000 κατοίκων όπως είναι το Γαλάτσι, να διαθέτει μια εβδομαδιαία εφημερίδα. Και σας πληροφορώ ότι δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολη υπόθεση η έκδοσή της με τις σημερινές συνθήκες. Θα σας πω μόνο τούτο: πριν 10 χρόνια κυκλοφορούσαν στην Περιφέρεια Αττικής 25 εβδομαδιαίες τοπικές εφημερίδες και σήμερα κυκλοφορούν μόνο 12!
Όσο για την είδηση της παραχώρησης του Παλαί για 10 χρόνια, ποιός σας είπε ότι η πληροφορία αυτή μας δόθηκε από την διοίκηση του Δήμου;
Αφού διαβάσατε το θέμα στο φύλλο της Παρασκευής 28 Αυγούστου, θα είδατε ότι η απόφαση για την παραχώρηση πάρθηκε από το Δ.Σ. της ΕΤΑΔ την Τετάρτη 26 Αυγούστου. Θα μας επιτρέψετε λοιπόν να έχουμε κι άλλες πηγές πληροφόρησης γιατί αυτή είναι η δουλειά μας. Να ψάχνουμε, να ρωτάμε, να κάνουμε ρεπορτάζ και να ενημερώνουμε τους πολίτες.

Και κάτι τελευταίο: σας ενόχλησε στ’ αλήθεια τόσο πολύ που ο «ΠΑΛΜΟΣ» έγραψε πρώτα για τη 10ετή παραχώρηση του Παλαί ή σας στενοχώρησε για προφανείς λόγους αυτή καθ’αυτή η επικείμενη παραχώρηση της Ολυμπιακής εγκατάστασης στο Δήμο Γαλατσίου;

Πήγαινε στην κορυφή