Δήμος Ζωγράφου : Μέτρα και οδηγίες για την κακοκαιρία «Ιανός»

Δήμος Ζωγράφου
Δήμος Ζωγράφου : Μέτρα και οδηγίες για την κακοκαιρία «Ιανός»

Ανακοίνωση Δήμου Ζωγράφου:

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό (με την ονομασία «ΙΑΝΟΣ»), αναμένεται να πλήξει την χώρα μας τις επόμενες ώρες, από την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 αργά το απόγευμα. 
Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, από τις πρώτες πρωϊνές ώρες το φαινόμενο θα επηρεάσει την Αττική, όπου οι κατά τόπους εκδηλώσεις του, αναμένεται να είναι ισχυρές και με μεγάλη διάρκεια.
Λόγω της έντασης του φαινομένου, ενδέχεται να προκληθούν υλικές ζημιές από τους ισχυρούς ανέμους και από προσκρούσεις αντικειμένων που θα παρασυρθούν, να υπάρξουν βλάβες σε στέγες, υδρορροές, παράθυρα, αλλά και πτώσεις δέντρων ή στύλων της ΔΕΗ, καθώς και να προκληθούν αιφνίδιες πλημμύρες σε αστικές περιοχές.
Ο Δήμος Ζωγράφου από το πρωϊ της Πέμπτης έχει κάνει τις ανάλογες προεργασίες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι όποιες συνέπειες, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται ήδη η Πολιτική Προστασία του Δήμου.
Η λήψη προληπτικών μέτρων και ο σχεδιασμός για την ετοιμότητα του μηχανισμού συζητήθηκαν σε συνεδρίαση της ομάδας διαχείρισης κρίσεων και πολιτικής προστασίας, υπό την προεδρία του Δημάρχου, Βασίλη Θώδα.
Λόγω της ανωτέρω αναμενόμενης κατάστασης, υπάρχει κίνδυνος τραυματισμών και συνίσταται προσοχή και αποφυγή μετακινήσεων. Οι δημότες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.
Πέραν της αποφυγής άσκοπων μετακινήσεων, οι δημότες καλούνται:
o Σε περίπτωση καταρρακτώδους βροχής και πλημμυρών να αποφύγουν την παραμονή τους σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους.
o Να ασφαλίσουν πόρτες και παράθυρα και να απομακρύνουν από τα μπαλκόνια και τους κήπους κάθε αντικείμενο που μπορεί εύκολα να παρασυρθεί.
o Να τοποθετούν τα απορρίμματα πάντα μέσα στους κάδους, ώστε να μην παρασυρθούν από τον άνεμο ή την βροχή.
o Να μην αφήνουν μπάζα ή άλλα σκουπίδια κοντά στα φρεάτια.
o Να καθαρίσουν τις υδρορροές των σπιτιών τους.
o Να ειδοποιήσουν αμέσως τις αρμόδιες αρχές (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομία, Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας) σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή