Ανακύκλωση επιτόπου: «Κάθε Κουτί Μετράει» στις παραλίες του Δήμου Αλίμου

Αυτήν την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Αλίμου ενώνει τις δυνάμεις του με το πρόγραμμα «Κάθε Κουτί Μετράει», για μια ιδιαίτερη δράση στις παραλίες. Έτσι, προσκαλεί τους πολίτες που θα βρίσκονται στην παραλία να ανακυκλώσουν επί τόπου τα κουτάκια από τις μπίρες και τα αναψυκτικά που θα έχουν καταναλώσει.

Ειδικά εξοπλισμένοι backpackers του προγράμματος «Κάθε Κουτί Μετράει» θα βρίσκονται στις παραλίες «Ακτή του Ήλιου» και Δημοτική Παραλία Αλίμου με σκοπό να συλλέξουν κουτιά αλουμινίου προς ανακύκλωση, αλλά κυρίως να ενημερώσουν τους πολίτες για τα πολλαπλά οφέλη της ανακύκλωσης κουτιών αλουμινίου και της κυκλικής οικονομίας συνολικά. Η ανακύκλωση αλουμινίου σε σχέση με την παραγωγή του από την αρχή σημαίνει 95% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας, ενώ το αλουμίνιο μπορεί να ανακυκλώνεται για πάντα, χωρίς απώλειες στην ποιότητα.

Το «Κάθε Κουτί Μετράει» είναι μέλος του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Every Can Counts» με παρουσία σε 19 Ευρωπαϊκές χώρες και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Η εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας σε όλους τους τομείς και τις βιομηχανίες έχει τη δυνατότητα να παράγει καθαρό οικονομικό όφελος ύψους 1,8 τρισ. ευρώ έως το 2030, να αποφέρει περισσότερες από ένα εκατομμύριο νέες θέσεις εργασίας στην ΕΕ και να διαδραματίσει βασικό ρόλο στη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Ο Δήμος Αλίμου και το «Κάθε Κουτί Μετράει» παροτρύνουν τους λουόμενους της προσεχούς Κυριακής να συνεργαστούν με τους backpackers και ν’ ανακυκλώσουν τα άδεια αλουμινένια κουτάκια τους. Και ανακύκλωση επί τόπου και καθαρές παραλίες!!!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή