Επιστολή του Συλλόγου Γονέων 4ου Λυκείου Γαλατσίου προς το Υπουργείο Παιδείας

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Επιστολή του Συλλόγου Γονέων 4ου Λυκείου Γαλατσίου προς το Υπουργείο Παιδείας

Προς: το Υπουργείο Παιδείας, Τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄Αθήνας
Τους κ.κ.: – Δήμαρχο, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικούς Συμβούλους, Αντιδήμαρχο
Παιδείας, Σχολική Επιτροπή 2ας εκπαιδ. του Δήμου Γαλατσίου.
Κοινοποίηση: – Διεύθυνση και Σύλλογο Διδασκόντων 4ου ΓΕΛ Γαλατσίου
– Γονείς και μαθητές 4ου ΓΕΛ Γαλατσίου
– Ένωση Γονέων Γαλατσίου

Ευχόμαστε Καλή σχολική χρονιά σε όλους, με δύναμη, δημιουργία και προπάντων υγεία και ασφάλεια σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες που ζούμε. Ενώ το άνοιγμα των σχολείων έπρεπε να γίνει με τους απαραίτητους όρους που θα εξασφαλίζουν ουσιαστική ασφάλεια και μόρφωση, αντικρίζουμε σήμερα έκπληκτοι μια πραγματικότητα πέρα κι έξω από ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ, συγκεκριμένα:
– Δεν έχει σταλεί στο σχολείο ούτε μια μάσκα, ούτε ένα αντισηπτικό !!!
– Ελλείψεις αιθουσών, δημιουργία τμημάτων των 25-26-27 μαθητών, θρανία το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς την τήρηση ασφαλών αποστάσεων με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
– Ελλείψεις εκπαιδευτικών και μάλιστα σε μαθήματα πανελλαδικών εξετάσεων (φιλόλογοι, μαθηματικοί κλπ) όταν, λόγω της αναγκαιότητας δημιουργίας τμημάτων με μικρότερο αριθμό μαθητών θα έπρεπε το Υπουργείο να είχε καλύψει όλα τα κενά και να είχε προχωρήσει στον αναγκαίο αριθμό προσλήψεων εκπαιδευτικών για τη δημιουργία επιπλέον τμημάτων.
– Ελλείψεις καθαριστριών. Στο σχολείο μας, από τα πολυπληθέστερα της πόλης, που αριθμεί πάνω από 400 μαθητές και εργαζόμενους, υπάρχει μια καθαρίστρια 8ωρης απασχόλησης (αναμένεται μια καθαρίστρια 3ωρης απασχόλησης). Όταν οι οδηγίες μιλούν για καθημερινό πλύσιμο του προαύλιου χώρου με νερό και σαπούνι, όταν θα πρέπει να καθαρίζονται επιμελώς και συνεχώς αίθουσες, θρανία, πίνακες, πόρτες, πόμολα, τουαλέτες κλπ, αναρωτιόμαστε πώς μπορεί να ακολουθηθούν οι οδηγίες που διασφαλίζουν την υγεία μαθητών και εργαζόμενων στο σχολείο.
– Έλλειψη φύλακα και νοσηλευτικού προσωπικού στο σχολείο, άκρως απαραίτητο στις νέες συνθήκες.
Με βάση τα παραπάνω, ποιος μπορεί να θεωρήσει ότι υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και το απαραίτητο υλικό για την εξασφάλιση της υγείας των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών, ότι δεν υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για διασπορά του covid19 και δεν έγκειται στην ατομική μας ευθύνη;

Κυρίες και Κύριοι,
Τα παιδιά μας, οι δάσκαλοί τους, αυτοί που φροντίζουν για την καθαριότητα, τη σίτιση, τη φύλαξη στο σχολείο, οι οικογένειές τους , έχουμε αποδείξει την ατομική και συλλογική μας ευθύνη καθ’ όλη την περίοδο covid. Απαιτούμε να επιδείξει και η πολιτεία υπευθυνότητα και πραγματικό ενδιαφέρον απέναντί μας.
Ζητούμε άμεσα:
– Εξασφάλιση κατάλληλων χώρων, ώστε να διασφαλίζονται οι απαραίτητες αποστάσεις σε κάθε τάξη και την αποφασιστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15 μαθητές.
– Άμεση πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού εκπαιδευτικών, που να ικανοποιεί την παραπάνω συνθήκη για περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές και κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς .
– Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα και φύλαξη των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.
– Προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομικής Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά, θερμόμετρα κ.λ.π.)
– Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.
– Λόγω μη πραγματοποίησης Σχολικών Εκδρομών για τη φετινή σχολική χρονιά, άμεση επιστροφή του συνόλου των χρημάτων σε όλους τους γονείς που καταχρηστικά παρακρατήθηκαν από τα τουριστικά γραφεία μέσω ΠΝΠ της κυβέρνησης.
– Και τέλος, με αφορμή και την αύξηση της βίας μεταξύ ανηλίκων, επαναφέρουμε το πάγιο αίτημά μας για υποχρεωτικά προγράμματα – σεμινάρια από ειδικούς για τη βία, τις εξαρτήσεις ( με διάρκεια κι όχι εφάπαξ).
Πιστεύοντας ότι θα ανταποκριθείτε με ευθύνη στα παραπάνω αιτήματά μας, σας ευχαριστούμε.
Για το ΔΣ
Η πρόεδρος                           Η Γεν. Γραμματέας
Εργίνα Σταματιάδου        Χρυσάνθη Χαραλαμπίδου

Πήγαινε στην κορυφή