Με τήρηση των μέτρων ο αγιασμός στα σχολεία του Γαλατσίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Με τήρηση των μέτρων ο αγιασμός στα σχολεία του Γαλατσίου

Με απόλυτη τήρηση των μέτρων προστασίας για μαθητές κι εκπαιδευτικούς πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, ο καθιερωμένος αγιασμός σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Γαλατσίου.

Από την πλευρά του Δήμου Γαλατσίου τηρήθηκαν όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας, ώστε όλα να είναι έτοιμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2020-2021. Ειδικότερα :
– Παραδόθηκαν εγκαίρως οι μάσκες για τα παιδιά σε όλα τα σχολεία του Δήμου Γαλατσίου.
– Ολοκληρώθηκε η καθαριότητα, αλλά και η απαραίτητη απολύμανση σε όλες τις τάξεις και τις αυλές των σχολείων.
– Τα παγούρια των μαθητών/τριών βρίσκονταν πάνω στα θρανία στις αίθουσες των μαθητών/τριών.
– Τοποθετήθηκαν θερμόμετρα ανέπαφης μέτρησης για καθημερινό έλεγχο μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών στις εισόδους των σχολείων.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Γαλατσίου μερίμνησε να είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με ασφάλεια, καθώς πριν από την έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων, όλοι οι χώροι είχαν καθαριστεί και απολυμανθεί σχολαστικά, ενώ έγινε και η διανομή του απαιτούμενου υγειονομικού υλικού.


Ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, ο οποίος έδωσε το παρόν στον αγιασμό του 3ου Λυκείου Γαλατσίου, ευχήθηκε καλή, ασφαλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλες τις μαθήτριες, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και τόνισε ότι : «Η σχολική χρονιά, η οποία ξεκινά προμηνύεται δύσκολη. Αν όμως, όλοι μας – από την πολιτεία μέχρι και τον γονέα – είμαστε σε ετοιμότητα, θα κυλήσουν όλα ήρεμα και αποδοτικά για το κοινό καλό. Είμαστε αρωγοί στην εκπαιδευτική κοινότητα, κάνοντας το αυτονόητο, γιατί τα παιδιά μας είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε και τα θέτουμε πάντα σε απόλυτη προτεραιότητα. Καλή αρχή σε όλους! ».

Επιπλέον, το παρών στον αγιασμό των σχολείων του Γαλατσίου έδωσαν Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη της Διοίκησης του Δήμου, οι οποίοι μετέφεραν τις ευχές του Δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου, για καλή, ασφαλή και δημιουργική σχολική χρονιά, προς την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και τους γονείς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή