Δήμος Αθηναίων: Απολυμάνσεις, αντισηπτικά και υλικά καθαριότητας σε όλα τα σχολεία

Δήμος Αθηναίων
Δήμος Αθηναίων: Απολυμάνσεις, αντισηπτικά και υλικά καθαριότητας σε όλα τα σχολεία

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς ξεκίνησε και ο Δήμος Αθηναίων με την συνδρομή ειδικών συνεργείων καθαριότητας και απολύμανσης λαμβάνει όλα τα μέτρα που απαιτούνται, ώστε την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, οι 380 σχολικές μονάδες που βρίσκονται εντός των ορίων του, να είναι καθαρές, ασφαλείς υγειονομικά και έτοιμες να υποδεχτούν τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Στις κτιριακές εγκαταστάσεις που στεγάζουν τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Αθηναίων, με ευθύνη του Αντιδημάρχου Υγείας και Παιδείας Μανόλη Καλαμπόκα, θα υπάρχουν αντισηπτικά διαλύματα, απολυμαντικά, σαπούνι χειρός και χλωρίνη σε απολύτως επαρκείς ποσότητες. Παράλληλα θα έχουν καθαριστεί και απολυμανθεί, ώστε οι χώροι που θα φιλοξενήσουν τους μαθητές να πληρούν τους αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Σε όλες τις σχολικές μονάδες θα υπάρχει επαρκής αριθμός προσωπικού καθαριότητας προκειμένου να εξασφαλίζεται ο καθημερινός σχολαστικός καθαρισμός των αιθουσών και συνολικά των σχολικών χώρων (τουαλέτες, θρανία, πόμολα, κιγκλιδώματα, πόρτες και άλλες επιφάνειες). Σε ό,τι αφορά τις μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ο Δήμος Αθηναίων βρίσκεται σε αναμονή της ειδοποίησης από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) προκειμένου να τις παραλάβει και να τις διανείμει σε όλα τα σχολεία.

«Ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου μας, έχει ρίξει το επιχειρησιακό του βάρος στους χώρους οι οποίοι, την Δευτέρα, θα υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς. Είναι μία δύσκολη σχολική χρονιά αλλά είμαστε εδώ και είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στις υγειονομικές ανάγκες που έχουν προκύψει. Γιατί δεν σταματάμε ούτε λεπτό να δουλεύουμε, για να παραμείνει η Αθήνα, μία ασφαλής πόλη» τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Η φωτογραφία είναι από απολύμανση που έγινε στην Γκράβα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή