Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Ακύρωση των παραστάσεων της παράστασης ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ στο Θέατρο Τόπος Αλλού

Ανακοίνωση του θεάτρου ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ για την ακύρωση των παραστάσεων της παράστασης ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ :

“Αγαπητοί φίλοι,

Ζητούμε προκαταβολικά και ταπεινά συγνώμη αλλά δεν θα είμαστε συνεπείς στις υποσχέσεις μας.
Οι παραστάσεις της ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑΣ που υποσχεθήκαμε να κάνουμε ΔΩΡΕΑΝ (παρασκευή 4, Σαββάτο 5, Κυριακή 6) δεν θα πραγματοποιηθούν.
Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε αλλά τελικά δεν τα καταφέραμε.
Ζητούμε συγνώμη από το κοινό που μέσα σε λίγες ώρες ανταποκρίθηκε και τηλεφώνησε για κράτηση θέσεων (θα μιλήσουμε τηλεφωνικά με τον καθένα ξεχωριστά).
Ζητούμε συγνώμη από τα media που ανακοινώσανε με προθυμία την τόλμη (η το θράσος) να κάνουμε παράσταση μέσα σε ένα τόσο θολό – διαρκώς και επίμονα θόλο- τοπίο.
Τέλος ζητούμε συγνώμη από ηθοποιούς και συνεργάτες που με αυταπάρνηση δούλεψαν και υπερασπίστηκαν αυτή την παράσταση.

Προσπαθήσαμε να βγάλουμε άκρη ώστε να τηρήσουμε τα όσα αναφέρουν νόμοι και διατάξεις. Επανειλημμένα τηλέφωνα σε υπουργείο και υπηρεσίες, συζητήσεις επί συζητήσεων αλλά άκρη δεν βγάλαμε. Μέχρι που η απειλή έγινε συγκεκριμένη.
Σε ένα διαρκή διωγμό, με την δαμόκλειο σπάθη των προστίμων πάνω από το κεφάλι μας, με απειλές και απαγορεύσεις, δεν μπορούμε να τα βάλουμε. Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε κανέναν και δεν θέλουμε να παρανομήσουμε.
Μια θεατρική παράσταση θέλουμε να κάνουμε ΔΩΡΕΑΝ για το κοινό για να ξεκινήσουμε την νέα σαιζόν. Πολιτισμό παράγουμε και τίποτα παραπάνω.
Δεν μπορούμε να για παράδειγμα να συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις όταν αναφέρονται σε μικρούς χώρους και θεάματα μέχρι 2 ηθοποιούς, δυστυχώς η παράσταση της ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑΣ έχει 8 ηθοποιούς και παρουσιάζεται σε θέατρο 160 θέσεων, λένε «ανώτερο επιτρεπόμενο όριο 15 θεατές και μια παράγραφο παρακάτω αναφέρουν ότι η πληρότητα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 75% των θέσεων.

Το θέατρο έχει περάσει κυνηγητά και απαγορεύσεις και βρήκε τρόπους να υπάρξει. Αλλά μέσα στην ασάφεια, την ευθυνοφοβία, την ολιγωρία αυτών που έχουν ταλέντο να εκδίδουν απαγορεύσεις και ποινές και πρόστιμα αλλά όχι διατάξεις που διευκολύνουν τους πολίτες στη δουλειά τους, με μεζούρες και ποσοστά θέατρο δεν γίνεται.
Το μόνο που μένει είναι να παραδεχθούμε την ήττα μας και να ζητήσουμε συγνώμη από όλους.”