Στις 14 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Την προηγούμενη Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, σε συνέντευξη τύπου η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε ότι τα σχολεία όλης της χώρας θα ανοίξουν τελικά στις 14 Σεπτεμβρίου.

Η ημερομηνία αυτή κρίθηκε η πιο κατάλληλη από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας γιατί μέχρι τότε θα έχουν επιστρέψει όλοι από τις διακοπές τους και θα έχει μεσολαβήσει, μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία, ένα διάστημα μιας εβδομάδας οικειοθελούς απομόνωσης. Η εκτίμηση των ειδικών είναι ότι έτσι θα περιοριστεί η μετάδοση του ιού από τους καλοκαιρινούς εκδρομείς.
Στη συνέντευξη της Υπουργού, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, δόθηκε έμφαση στην υποχρεωτική χρήση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς και ανακοινώθηκαν και 16 μέτρα πρόληψης και προφύλαξης σύμφωνα με τα οποία θα λειτουργήσουν τα σχολεία.
Οι μάσκες θα διατεθούν δωρεάν σε όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά. Το υπουργείο Εσωτερικών θα χρηματοδοτήσει τους δήμους με το ποσό των 6.195.000 ευρώ για την αγορά των μασκών. Στο προηγούμενο φύλλο του «Παλμού» γράφαμε, ότι στο Δήμο Γαλατσίου για 6.161 μαθητές αντιστοιχεί το ποσό των 28.000 ευρώ. Δηλαδή για κάθε μαθητή θα διατεθεί το ποσό των 4,54 ευρώ. Αν υπολογίσετε ότι η υφασμάτινη μάσκα κοστίζει περίπου 2 ευρώ, βγαίνει το συμπέρασμα ότι σε κάθε μαθητή θα αναλογούν 2 με 3 μάσκες, το πολύ, για όλο το χρόνο. Με τρεις μάσκες τα παιδιά όχι ολόκληρη σχολική χρονιά δεν βγάζουν αλλά ούτε μία εβδομάδα.
Γι’ αυτό καλό είναι η κυβέρνηση να αφήσει τις τσιγκουνιές και να χρηματοδοτήσει τους Δήμους με μεγαλύτερα ποσά για την αγορά μασκών αλλά και αντισηπτικών υγρών.
Αυτό το οποίο θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι οι μαθητές είναι ότι ο κορωνοϊός υπάρχει, θα είναι και στα σχολεία τους και γι’αυτό θα πρέπει να τηρούν όλα τα μέτρα σχολαστικά για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Γι’ αυτό, νεαροί φίλοι μου, μάσκα, απόσταση και καθαρά χέρια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή