Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα μαθήματα Ρώσικης Γλώσσσας στον Δήμο Ασπροπύργου

Δήμος Ασπροπύργου
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα μαθήματα Ρώσικης Γλώσσσας στον Δήμο Ασπροπύργου

Αρχίζουν οι εγγραφές για τα Τμήματα Εκμάθησης της
Ρώσικης Γλώσσας,
του Δήμου Ασπροπύργου: 

• Εγγραφές, από 1 ως 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και Μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, κ. Νικόλαος Μελετίου, με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο πως, για έβδομη (7η) συνεχόμενη χρονιά, θα λειτουργήσουν τα Τμήματα Εκμάθησης της Ρωσικής Γλώσσας, για Μαθητές από οχτώ (8) ετών και άνω, αλλά και για Ενήλικες.

Η συμμετοχή στο Πρόγραμμα, το οποίο παρακολουθούν, όχι μόνον Ασπροπύργιοι αλλά και Μαθητές από όλη την Αττική, η άψογη συνεργασία, με το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του κορυφαίου Κρατικού Πανεπιστημίου του Μ.Β. Λομονόσοφ της Μόσχας (MGU), αποδεικνύουν ότι, η πρωτοβουλία του Δήμου, πριν από επτά (7) χρόνια, να ιδρύσει και να λειτουργήσει το Πρότυπο Σχολείο Εκμάθησης της Ρωσικής Γλώσσας, με αναγνωρισμένο Πρόγραμμα Σπουδών, όχι μόνο κάλυψε μια πραγματική αναγκαιότητα, με βάση και τις συνιστώσες του πληθυσμού της πόλης, αλλά έδωσε διέξοδο στις μορφωτικές αναζητήσεις πολλών ακόμη Νέων και Επαγγελματιών, απ΄ τον Ασπρόπυργο και όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Για τις εγγραφές, στο Πρόγραμμα της νέας Σχολικής Xρονιάς, 2020-2021, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, ηλεκτρονικά στην διεύθυνση tsoleridi.m@aspropyrgos.gr, από την 1η έως και τις 30 Σεπτεμβρίου. Η αίτηση είναι αναρτημένη στον επίσημο ιστότοπο του Δήμου Ασπροπύργου στην κατηγορία Υπηρεσίες Δημοτών, https://www.dimosaspropyrgou.gr/ypiresies-dimoton/ .
Πληροφορίες δίδονται και στα τηλέφωνα : 2132006514, 2132006542.

Τα Τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων, θα λειτουργήσουν, όπως πάντα, κάθε Σάββατο, στο Τρίτο (3ο) Γυμνάσιο Ασπροπύργου (Νίκης & Αθανασίου Τσίγκου). Δεδομένου του ενδιαφέροντος που υπάρχει, από κάθε γωνιά της Αττικής, ο Δήμος υπογραμμίζει πως, υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής και παρακολούθησης των μαθημάτων και σε μη Δημότες του Ασπρόπυργου.

Τέλος, οι Εξετάσεις, για την απόκτηση αναγνωρισμένων, από το ΑΣΕΠ, Πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας, θα γίνουν σύμφωνα με ανακοίνωση του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου Αθηνών, υπό την αιγίδα του κορυφαίου Κρατικού Πανεπιστημίου του Μ.Β. Λομονόσοφ της Μόσχας (MGU).

Πήγαινε στην κορυφή