Οι ενέργειες και τα μέτρα του Δήμου Βύρωνα για την επαναλειτουργία των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών

Οι ενέργειες και τα μέτρα του Δήμου Βύρωνα για την επαναλειτουργία των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών :

Ενόψει της επανέναρξης λειτουργίας των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών για το έτος 2020-2021, η Δημοτική Αρχή Βύρωνα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να λειτουργήσουν με απόλυτη ασφάλεια για τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες τους, εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα:
1. Έγιναν εγκαίρως όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ανανέωση των συμβάσεων του παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού, ώστε να εξασφαλίζεται πλήρης επάρκεια, ειδικά σε προσωπικό καθαριότητας για τις αυξημένες απαιτήσεις της περιόδου
2. Έχει εξασφαλιστεί εξοπλισμός και μέσα ατομικής προστασίας για εργαζόμενους (μάσκες μιας χρήσης, ασπίδες προσώπου, γάντια κ.λπ.), τόσο για καθημερινή χρήση, όσο και για την περίπτωση εμφάνισης κρούσματος
3. Όλοι οι παιδικοί-βρεφικοί σταθμοί έχουν προμηθευτεί ηλεκτρονικά θερμόμετρα αυτιού υψηλής ακρίβειας και αξιοπιστίας.
4. Ολοκληρώνεται η προμήθεια σε υφασμάτινες μη ιατρικές μάσκες για το προσωπικό σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του ΕΟΔΥ.
5. Δρομολογείται προμήθεια σε υφασμάτινεςμπλούζες για όλο το προσωπικό των βρεφικών τμημάτων
6. Οι χώροι των παιδικών σταθμών καθαρίζονται και οργανώνονταισύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (απομάκρυνση παιχνιδιών που δεν πλένονται, ατομικά κλινοσκεπάσματα κ.λπ.)
7. Για την αποφυγή συνωστισμού κατά την αποχώρηση, καθιερώνονται ζώνες αποχώρησης ανά τέταρτο αντί ανά μισή ώρα που ίσχυε
8. Σχεδιάζονται και θα αναρτηθούν εκπαιδευτικές αφίσες και εικόνες του ενδεδειγμένου τρόπου εφαρμογής των μέτρων ατομικής υγιεινής, με έμφαση στα παιδιά προσχολικής ηλικίας.
«Με δεδομένη την ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς εξαιτίας του κορονοϊού, οι υπηρεσίες του Δήμου Βύρωνα φρόντισαν έγκαιρα να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας. Ευχόμαστε στα παιδιά και τους γονείς τους καλή σχολική χρονιά με υγεία και ασφάλεια για όλους», δήλωσε ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης.

Πήγαινε στην κορυφή