Παραχωρείται το Παλαί για 10 χρόνια στον Δήμο Γαλατσίου, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Παραχωρείται το Παλαί για 10 χρόνια  στον Δήμο Γαλατσίου, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Την Τετάρτη 26 Αυγούστου το Δ.Σ. της ΕΤΑΔ αποφάσισε την παραχώρηση του Παλαί στον Δήμο Γαλατσίου για άλλα 10 χρόνια. Η απόφαση αυτή αποτελεί προϊόν των συζητήσεων και διαπραγματεύσεων του Δημάρχου Γαλατσίου με τη διοίκηση της ΕΤΑΔ καθώς και με άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Οι συζητήσεις του Γιώργου Μαρκόπουλου για την τύχη του Παλαί είχαν ξεκινήσει πριν λήξει η προηγούμενη τριετής παραχώρηση, στο τέλος του Ιανουαρίου του 2020. Με την τωρινή της απόφαση η ΕΤΑΔ παραχωρεί το Ολυμπιακό Παλαί στον Δήμο Γαλατσίου για τα επόμενα 5+5 χρόνια για αποκλειστική χρήση και διαχείριση.
Ο Δήμος Γαλατσίου αναλαμβάνει την υποχρέωση να αποδίδει στην ΕΤΑΔ το 30% των εσόδων που θα προκύπτουν από την εκμετάλλευση του Παλαί από ιδιώτες. Αυτή τη στιγμή οι εταιρίες που μισθώνουν χώρους στο Παλαί είναι το Christmas Theater, το οποίο ξεκινά και σε λίγες μέρες υπαίθριες συναυλίες, η εταιρία παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων που συνεργάζεται με το ΣΚΑΪ και ο υπαίθριος παιδότοπος.
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου, στις επαφές που είχε όλο αυτό το διάστημα με μέλη της κυβέρνησης, τους είχε προτείνει να μεταφερθούν στο Ολυμπιακό ακίνητο και συγκεκριμένα εκεί όπου μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε το Κτηματολόγιο, οι οκτώ ΔΟΥ οι οποίες συστεγάζονται στην ΙΓ’ ΔΟΥ Αθηνών στην οδό Λευκάδος 34 στην Κυψέλη. Η πρόταση έχει γίνει δεκτή από το διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, και κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Αρχής επισκέφθηκε το Παλαί χθες, Πέμπτη 27 Αυγούστου, για να δουν από κοντά το ακίνητο και να προχωρήσουν στην κατάλληλη διαμόρφωση ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την υποδοχή των 112 εργαζομένων στις εν λόγω ΔΟΥ.
Να σημειώσω εδώ ότι οι φορολογούμενοι πολίτες του Γαλατσίου που ταλαιπωρούνται από την στιγμή που έκλεισε η ΔΟΥ στην πόλη μας, στην οδό Χριστιανουπόλεως, θα κάνουν λίγη υπομονή ακόμα γιατί πλέον θα εξυπηρετούνται από την ΔΟΥ που θα μεταφερθεί στο Παλαί όπου υπάρχουν και χώροι στάθμευσης δωρεάν.
Αν και απ’ό,τι προβλέπω με τόσες υπηρεσίες του Δήμου που θα μεταφερθούν πλέον στο Παλαί – πρώτα απ’όλα ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου καθώς και η Κοινωνική Υπηρεσία – θα υπάρξει τροποποίηση στο δρομολόγιο της δημοτικής συγκοινωνίας για να εξυπηρετούνται οι Γαλατσιώτες που θα επισκέπτονται το Παλαί.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δήμου Γαλατσίου και της ΕΤΑΔ και εκεί θα δούμε τους όρους και τις προϋποθέσεις αναλυτικά. Κατά τη γνώμη μου, αποτελεί θετική εξέλιξη για την πόλη μας η νέα 10ετής παραχώρηση και από εμάς θα εξαρτηθεί πλέον αν θα γίνει σωστή οργάνωση και διαχείριση των χώρων του ώστε να προκύπτουν και ανάλογα κέρδη τα οποία θα μπορούν να επενδύονται σε δομές προς όφελος όλων των Γαλατσιωτών.
Κλείνοντας να πω και το εξής: όταν ο Γιώργος Μαρκόπουλος στην πρώτη τριετή παραχώρηση του Παλαί το 2018 είχε πει στο Δημοτικό Συμβούλιο τη φράση «το θέμα είναι να τρουπώσουμε στο Παλαί και μετά βλέπουμε», ορισμένοι γέλασαν ειρωνικά. Να λοιπόν που ήρθε ο καιρός να δικαιωθεί για τα τότε λεγόμενά του. Και ερωτώ υπάρχει περίπτωση να βγει πλέον ο Δήμος Γαλατσίου από το Παλαί; Και απαντώ: όχι και ποτέ!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή