Η αριστερά και το μεταναστευτικό

Όλοι κατηγορούν την αριστερά ότι χαϊδεύει τους μετανάστες και τους αγαπάει τόσο πολύ που τους θέλει όλους εδώ, αλλά είναι έτσι στην πραγματικότητα; Σαμαράς, Καμμένος, Χρυσοχοΐδης οι οποίοι στις ομιλίες τους λένε συνεχώς πως θα τους απελάσουν, θα τους κάνουν και θα τους ράνουν γιατί είναι λαθραίοι (παρεμπιπτόντως εγώ μόνο για λαθραία τσιγάρα γνωρίζω και όχι για λαθραίες ψυχές) έχουνε βάλει, όχι απλά το λιθαράκι τους, αλλά ολόκληρη κοτρόνα στο να υπάρχει σήμερα αυτή η μεγάλη συσσώρευση μεταναστών στην Ελλάδα.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Ως γνωστόν ο Σαμαράς είναι εκείνος που άνοιξε τα σύνορα την δεκαετία του ‘90 και έτσι άρχισε δειλά δειλά η εισχώρηση των πρώτων Αλβανών μεταναστών.
Από την άλλη ο Καμμένος και ο Χρυσοχοΐδης (που πέντε μέρες πριν τις εκλογές θυμήθηκε πως υπάρχουνε οι μετανάστες) υπέγραψαν το Δουβλίνο 2, που φυλακίζει τους μετανάστες στην Ελλάδα για να μην πάνε στην Μέρκελ και στον Σαρκοζί γιατί εκεί θέλουνε να πάνε, απλά δυστυχώς για εμάς η χώρα μας είναι το πέρασμα από την Ασία στην Ευρώπη.
Όλοι κατανοούμε, είτε αριστεροί είτε δεξιοί, πως η χώρα μας δεν τους χωράει όλους αλλά αυτό δεν μας δίνει το δικαίωμα ούτε να τους χτυπάμε ούτε να τους βρίζουμε και κυρίως να μην παίζουν κάποιοι σήμερα πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη τόσο των ίδιων των μεταναστών, όσο και στην πλάτη πολλών κατοίκων του κέντρου της πρωτεύουσας.
Είναι να απορεί κανείς, πώς εμείς οι Έλληνες, οι οποίοι υπήρξαμε πρόσφυγες και μετανάστες, πώς εμείς μπορούμε να είμαστε συνάμα και ρατσιστές (και μην μου πείτε τα κλασικά πως οι Έλληνες πήγαιναν με χαρτιά και ιστορίες γιατί στο Σικάγο οι Έλληνες κατείχαν την πρώτη θέση στην εγκληματικότητα).
Ας ανοίξουμε τα μυαλά μας, επιτέλους, και ας δούμε πως Έλληνες και μετανάστες είναι πιόνια των μεγαλοκαρχαριών, αυτοί είναι που τους θέλουνε εδώ για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Οι μετανάστες ήταν αυτοί – μην το ξεχνάμε – χάρη στα χέρια των οποίων στήθηκαν οι υποδομές για όλα τα περίφημα μεγάλα έργα της διακυβέρνησης Σημίτη και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Όσον αφορά την εγκληματικότητα, ναι υπάρχουνε ξένοι που είναι φονιάδες και κλέφτες, όπως υπάρχουν και οι αντίστοιχοι Έλληνες, αλλά έγκλημα δεν θεωρείται και η σφαγή αμάχων στο Αφγανιστάν από Έλληνες στρατιώτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΝΑΤΟ; Αν ο δυτικός κόσμος δεν είχε καταστρέψει τις χώρες τους, δεν θα είχανε λόγο να φύγουνε από αυτές.
Ο Αλέξης Τσίπρας, που όλοι τον κατηγορούν πως θέλει τους μετανάστες εδώ, έχει βάλει στο πρόγραμμά του την καταγγελία του Δουβλίνο 2 και όταν αυτό συμβεί, να δείτε για πότε θα φύγουν όλοι για να πάνε εκεί που έχουν στόχο να πάνε.
Και για να κλείσουμε, η αριστερά δεν δημιούργησε κανένα μεταναστευτικό πρόβλημα και η πλειονότητά της ποτέ δεν υποστήριξε πως πρέπει η χώρα μας να είναι ξέφραγο αμπέλι και να μπαινοβγαίνει όποιος θέλει.
Ο λόγος που την χτυπάνε είναι επειδή έχει το θάρρος σε αυτήν την δύσκολη περίοδο να βλέπει τον ξένο και τον Έλληνα σαν άνθρωπο και να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και των δύο χωρίς να κοιτάει θρησκεία, εθνικότητα και χρώμα. Αυτοί που σήμερα μιλάνε για άμεση απέλαση είναι αυτοί που τους έφεραν εδώ.
Και επειδή έτσι όπως πάει το πράγμα θα αναγκαστούμε να μεταναστεύουμε κατά κύματα σε λίγα χρόνια, ας συμπεριφερόμαστε όπως θέλουμε να μας συμπεριφέρονται στην νέα μας πατρίδα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή