Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρο Κακαβά

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρο Κακαβά

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο
της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρο Κακαβά: 

Στο επίκεντρο η κατάρτιση συμφώνου συνεργασίας και η διεξαγωγή σεμιναρίων συγγραφής σεναρίου σε Δήμους της Περιφέρειας

Γ. Πατούλης: «Ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη υγειονομική συγκυρία, στηρίζουμε τον πολιτισμό και επενδύουμε στο πολιτιστικό κεφάλαιο της Αττικής, με δημιουργικές δράσεις και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών»

Η δυνατότητα διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γεωργίου Πατούλη με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αλέξανδρο Κακαβά.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να καταρτιστεί ένα σύμφωνο συνεργασίας μέσω του οποίου θα προβλέπονται συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες που θα μπορούν να υλοποιηθούν. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος.

Ο κ. Κακαβάς εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Περιφερειάρχη για τη μέχρι τώρα συνεργασία και τον ενημέρωσε για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος «ΜΥΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ» το οποίο πραγματοποιείται με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής και την υποστήριξη των Δήμων.
Η δράση έχει διεξαχθεί μέχρι τώρα σε 15 Δήμους της Αττικής, με τη συμμετοχή καταξιωμένων επαγγελματιών και δημιουργών οι οποίοι είναι μέλη της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.
Η δράση αυτή αποσκοπεί στην προβολή της σημασίας της συγγραφής σεναρίου μικρού και μεγάλου μήκους αλλά και τηλεοπτικής σειράς ή ταινίας, ενός τομέα του πολιτισμού που αν και αφορά τους πάντες, καθώς αποτελεί το θεμέλιο λίθο κάθε οπτικοακουστικού έργου, αλλά και πολλών ακόμα εκφάνσεων της ζωής, παραμένει ελάχιστα προβεβλημένος στο ευρύτερο κοινό.
Οι Δήμοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες μέσω της ιστοσελίδας https://senariografoi.gr/ και μέσω του τηλεφώνου 6932089819.
Δηλώσεις συμμετοχής με όνομα και αριθμό τηλεφώνου στο email eseseminars@gmail.com
Στο πλαίσιο της συζήτησης ο Περιφερειάρχης επισήμανε ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε ζητήματα που αφορούν στην ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας της Αττικής, σε συνδυασμό με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

«Η Περιφέρεια Αττικής υποστηρίζει δράσεις και πρωτοβουλίες οι οποίες ενισχύουν την πολιτιστική ταυτότητα της Αττικής. Η συνεργασία μας με την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος δημιουργεί τις προϋποθέσεις, μέσα από την αυτενέργεια, οι πολίτες να συμμετέχουν σε μια ενδιαφέρουσα και δημιουργική διαδικασία η οποία διευρύνει τους ορίζοντές μας και μας κάνει κοινωνούς μιας ενδιαφέρουσας εκπαιδευτικής διαδικασίας. Είμαι βέβαιος ότι οι Δήμοι θα ανταποκριθούν στο σχετικό κάλεσμα, προκειμένου να δώσουν την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους δημότες τους να λάβουν μέρος στα συγκεκριμένα σεμινάρια».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρος Κακαβάς επισήμανε:

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη κύριο Γεώργιο Πατούλη και υπόσχεται να επιτελέσει, με ιδιαίτερο ζήλο, το έργο που της ανατέθηκε, πιστεύοντας ότι αυτή η χαμηλού κόστους αλλά υψηλής πολιτιστικής και εκπαιδευτικής αξίας, δράση προσφέρει την ευκαιρία σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να μυηθεί σε μια δημιουργική, άκρως ευεργετική, ενασχόληση όπως η συγγραφή ενός σεναρίου, του θεμέλιου λίθου όχι μόνον κάθε οπτικοακουστικού έργου αλλά και της ίδιας της ζωής μας».

Πήγαινε στην κορυφή