Επίσκεψη Διοικητή ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτη στην Ελευσίνα

Δήμος Ελευσίνας
Επίσκεψη Διοικητή ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτη στην Ελευσίνα

Ανακοίνωση Δήμου Ελευσίνας:
Ύστερα από αίτημα του Δημάρχου Ελευσίνας κ. Οικονόμου την Ελευσίνα επισκέφτηκε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτης.
Ο κ. Πρωτοψάλτης, παρουσία του Δημάρχου Ελευσίνας και του αναδόχου του έργου περιηγήθηκε στις Εργατικές Κατοικίες στην Παραλία Ελευσίνας, όπου διαπίστωσε από μόνος του τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οικισμός. Στην συζήτηση που αναπτύχθηκε ανάμεσα στον Δήμαρχο και τον Διοικητή, συζητήθηκαν όλες οι πιθανές λύσεις, έτσι ώστε μέρος των κατοικιών να παραδοθούν στους δικαιούχους τους, σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Στην συνάντηση συζητήθηκε η άμεση έγκριση από πλευράς του ΟΑΕΔ της Προγραμματικής Σύμβασης που αφορά τα διατηρητέα κτίρια, ώστε ο Δήμος να προχωρήσει στην δημοπράτηση του έργου, καθώς και η δυνατότητα Προγραμματικής Σύμβασης για τα μη διατηρητέα κτίρια του ΟΑΕΔ και η αξιοποίηση τους από τον Δήμο.
Τέλος αναφορά έγινε και για την λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού που ανήκει στην αρμοδιότητα του ΟΑΕΔ. Για την συγκεκριμένη συνεργασία ο Δήμος Ελευσίνας θα παρέχει το παιδαγωγικό προσωπικό ενώ ο ΟΑΕΔ όλες τις υπόλοιπες συμβατικές υποχρεώσεις καθώς επίσης και τον χώρο.
Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια έτσι ώστε μέρος των κατοικιών του οικισμού να παραδοθεί το επόμενο διάστημα στους δικαιούχους,
Σχετικά με το ΙΡΙΣ ο Διοικητής του ΟΑΕΔ δεσμεύτηκε να επιταχύνει τις διαδικασίες που αφορούν την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, έτσι ώστε το συγκρότημα να αξιοποιηθεί από τον Δήμο.
Ως Δημοτική Αρχή θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που έχουμε έτσι ώστε οι Εργατικές Κατοικίες να παραδοθούν στους δικαιούχους, αναβαθμίζοντας παράλληλα με την ανακατασκευή του ΙΡΙΣ το παραλιακό μέτωπο, κάνοντας το πρώτο βήμα για την συνολικότερη αξιοποίηση της περιοχής.

Πήγαινε στην κορυφή