Δήλωση Δημάρχου Ασπροπύργου, κ. Νικόλαου Μελετίου για την εξάπλωση της πανδημίας

Δήμος Ασπροπύργου
Δήλωση Δημάρχου Ασπροπύργου, κ. Νικόλαου Μελετίου για την εξάπλωση της πανδημίας

Δήλωση Δημάρχου Ασπροπύργου, κ. Νικόλαου Μελετίου για την εξάπλωση της πανδημίας

“Αγαπητοί Συμπολίτες, κάτοικοι του Ασπροπύργου

Ο Δήμος Ασπροπύργου, μαζί με την συντεταγμένη Πολιτεία, κατάφερε από κοινού να ανταποκριθεί υποδειγματικά στην αντιμετώπιση του πρώτου κύματος του Κορωνοϊού (Covid 19). Τις τελευταίες ημέρες οι ειδικοί κρούουν και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου, για ένα δεύτερο κύμα ξεσπάσματος της πανδημίας. Η αύξηση των κρουσμάτων τους επιβεβαιώνει.
Αυτή τη φορά, η προοπτική ενός νέου lock-down, δεν αποτελεί επιλογή για την κοινωνία μας. Η εθνική και τοπική οικονομία κλονίστηκαν αρκετά, και τα όσα εργαλεία χρησιμοποιήθηκαν για να απορροφήσουν τους κλυδωνισμούς αυτούς, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και πάλι. Αυτή τη φορά θα πρέπει να προστατεύσουμε την υγεία μας και την οικονομία μας ταυτόχρονα, με ατομική ευθύνη, φιλότιμο, και αυστηρή τήρηση των οδηγιών.
Είμαστε κομμάτι της κοινωνίας ζωντανό και δημιουργικό, και καταφέραμε να έχουμε ελάχιστες απώλειες, σε κάθε επίπεδο. Για να οριστικοποιήσουμε όμως αυτήν την κατάσταση, πρέπει να δώσουμε απόλυτη έμφαση στην προσωπική μέριμνα, στην κοινωνική αποστασιοποίηση όταν υπάρχει επιλογή, στην τήρηση των κατάλληλων αποστάσεων και μέτρων προστασίας (μάσκα, γάντια, χρήση αντισηπτικών) όταν βρισκόμαστε σε δημόσιους ή κοινόχρηστους χώρους, στην ενημέρωση των υγειονομικών μονάδων σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων του ιού.
Όπως όλοι οι Έλληνες, και εμείς οι δημότες Ασπροπύργιοι, έχουμε αποδείξει αμέτρητες φορές πως μπορούμε να ομονοήσουμε, να συμβιβαστούμε, να συνεργαστούμε, και να δράσουμε από κοινού, έναντι εκτάκτων αναγκών και επικίνδυνων καταστάσεων.
Το Ελληνικό Κράτος, η Ελληνική Πολιτεία, η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Ασπροπύργου, σας προτρέπουν περισσότερο από ποτέ στην υιοθέτηση υπεύθυνης ατομικής συμπεριφοράς. Οι Δημοτικές Υπηρεσίες έχουν αναλάβει για άλλη μια φορά την κεντρική εντολή να εποπτεύουν όλες τις παραπάνω οδηγίες και αποφάσεις, χωρίς να διστάσουν να εκδώσουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Όμως, πιστεύουμε ότι όλοι εμείς είμαστε ανώτεροι από το φόβητρο της επιβολής προστίμων, και μια τέτοια πρακτική ούτε μας αξίζει, ούτε και μας ταιριάζει, σε αυτήν την τόσο κρίσιμη, κοινή προσπάθεια μας. “

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή