Καμπάνια ενημέρωσης λουόμενων για τον Covid-19 στην παραλία Αλίμου

Δήμος Αλίμου
Καμπάνια ενημέρωσης λουόμενων για τον Covid-19 στην παραλία Αλίμου

Πρωτοποριακή εκστρατεία ενημέρωσης των λουομένων για τον Covid-19 πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Αυγούστου στον Άλιμο σε κοινή δράση της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αλίμου και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης μαζί με εθελοντές διένειμαν στην παραλία της «Ακτής του Ήλιου» υγειονομικό υλικό και φυλλάδια με τη σφραγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και την έγκριση του επιστημονικού συμβουλίου της Περιφέρειας.

Η αύξηση των κρουσμάτων την τελευταία περίοδο στη χώρα μας έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα την Αυτοδιοίκηση, που από την αρχή της πανδημίας βρίσκεται στις επάλξεις για την προστασία των πολιτών. Έτσι, η Περιφέρεια Αττικής, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δήμου Αλίμου για τη σύνταξη ειδικού φυλλαδίου με μέτρα προστασίας για τον Covid-19 στις παραλίες.
«Όλοι θέλουμε να περάσουμε όμορφες διακοπές», τόνισε ο Ανδρέας Κονδύλης, «αλλά και να είμαστε ασφαλείς. Να κάνει ο κόσμος το μπάνιο του, να ευχαριστιέται τον ήλιο και τη θάλασσα αλλά ταυτόχρονα η υγεία να είναι προστατευμένη. Πρέπει όλοι να έχουμε στο μυαλό μας ότι χρειάζεται προσοχή. Η επανάκαμψη του κορωνοϊού μάς χτυπάει ένα «καμπανάκι». Το υγειονομικό υλικό και τα έντυπα που μοιράζουμε συμβάλλουν στην κατεύθυνση της πρόληψης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών».
Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επεσήμανε σχετικά: «Οι τελευταίες μέρες ήταν μέρες ανησυχίας. Διαπιστώθηκε ιδιαίτερη χαλάρωση και αύξηση των κρουσμάτων. Όμως η προστασία μας εξαρτάται και από την ατομική συνείδηση και γι΄ αυτό κρίνονται απαραίτητες οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Η αρχή γίνεται σήμερα από το παράλιο τμήμα του Δήμου Αλίμου. Μαζί με το δήμαρχο τον Α. Κονδύλη διανέμουμε στους λουόμενους το ενημερωτικό έντυπο που έχει προκύψει από την επιστημονική επιτροπή λοιμώξεων του ΙΣΑ και την Περιφέρεια Αττικής και επίσης διανέμονται και τα απαραίτητα για όλους αντισηπτικά. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες για τήρηση της υγιεινής και τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας μέσα και έξω από το νερό. Η σημερινή δράση αποτελεί ένα ενδεικτικό παράδειγμα δημιουργικής συνεργασίας πρώτου και δευτέρου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Περιφέρεια και δήμοι συνεργαζόμαστε στενά και υλοποιούμε σειρά δράσεων με στόχο να παραμείνει η χώρα μας σε χαμηλά επίπεδα κρουσμάτων».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή