Έφυγε από τη ζωή η Φωφώ Ρεμπή

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Έφυγε από τη ζωή η Φωφώ Ρεμπή

Η Φωφώ Ρεμπή, η ψυχή του Κινήματος Ειρήνης στο Γαλάτσι και μέλος του ΚΚΕ έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τρίτη 4 Αυγούστου, σε ηλικία 87 ετών.

Η Φωφώ Ρεμπή υπήρξε μέλος του ΚΚΕ για περισσότερες από 4 δεκαετίες, μέχρι το τέλος της ζωής της.

Από το 1976 δραστηριοποιήθηκε έντονα στην ΕΕΔΥΕ. Διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης στο Γαλάτσι, με σημαντική συνεισφορά στο αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Συμμετείχε σε αρκετές αποστολές της ΕΕΔΥΕ στο εξωτερικό, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή της και στις μεγάλες αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας.
Ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στο Γαλάτσι. Η ίδια αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξή της: «Με τη συμμετοχή μου στο Κίνημα Ειρήνης, γνώρισα περισσότερο το Γαλάτσι. Έκτοτε ανήκω εκεί, εργάζομαι στο Κίνημα Ειρήνης και προσφέρω ότι μπορώ γιατί πιστεύω ότι οι λαοί πρέπει να δραστηριοποιηθούν, να σταματήσουν οι πόλεμοι που είναι η καταστροφή της ανθρωπότητας, καθώς δημιουργούν προσφυγιά, ανέχεια, πείνα και σε τελευταία ανάλυση, καταστροφή του πλανήτη».

Η Φωφώ Ρεμπή υπήρξε επίσης εκλεγμένη σε Διοικητικά Συμβούλια Γονέων και Κηδεμόνων στο Γαλάτσι και για πολλά χρόνια υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το συνδυασμό που στήριζε το ΚΚΕ.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις: «Σε μια περίοδο που οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται καθημερινά και τα σύννεφα του πολέμου εμφανίζονται όλο και περισσότερο και στη δική μας γειτονιά, το παράδειγμα και δράση της στο κίνημα της Ειρήνης που αφήνει ως παρακαταθήκη η σ. Φωφώ, αποτελούν φάρο για τη συνέχεια για τις νεότερες γενιές των κομμουνιστών και των λαϊκών αγωνιστών.
Η σ. Φωφώ τίμησε μέχρι το τέλος της ζωής της τον τίτλο του μέλους του Κόμματος, με συνέπεια, ήθος και σεμνότητα. Έβαλε κι εκείνη το δικό της λιθαράκι στην πάλη για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό, όπως εξάλλου και ο αγαπημένος της σύντροφος στη ζωή και τον αγώνα σ. Άγγελος Ρεμπής, ο οποίος έφυγε από κοντά μας τον περασμένο Μάρτη.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις κόρες της, στην οικογένειά της και στους οικείους της».

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα, Παρασκευή, στο Β’ Νεκροταφείο στις 13.30.

Πήγαινε στην κορυφή