Τομέας Αμυνας Κινήματος Αλλαγής: Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει την περαιτέρω βελτίωση της μαχητικής ικανότητας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τομέας Αμυνας Κινήματος Αλλαγής: Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει την περαιτέρω βελτίωση της μαχητικής ικανότητας

Ανακοίνωση Τομέα Άμυνας Κινήματος Αλλαγής

Στις 4, 5 και 6 Αυγούστου, κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, με επικεφαλής τον Αντιπτέραρχο (Ι) εα Θωμά Χατζηαθανασίου, Γραμματέα Τομέα Άμυνας Κινήματος Αλλαγής, συνοδευόμενος από το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου, Μιχαήλ Μαμάκο, υλοποίησαν μία σειρά επισκέψεων σε μονάδες των ΕΔ στη Λέσβο.

Σε μία ιδιαίτερα ασταθή περίοδο όσον αφορά στις Ελληνο-τουρκικές σχέσεις και τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η στήριξη του έμψυχου δυναμικού των ΕΔ, ιδιαίτερα αυτού που υπηρετεί σε ευαίσθητες ακριτικές περιοχές, όπως η Λέσβος, όπου οι μεταναστευτικές ροές δημιουργούν αυξημένη πίεση στο ήδη βεβαρημένο έργο τους, αποτελεί ύψιστης σημασίας προτεραιότητα της Πολιτείας και των πολιτικών φορέων εν γένει.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αυτό, το κλιμάκιο επισκέφθηκε το Στρατηγείο της 98ης ΑΔΤΕ (Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής) – Μεραρχία “Αρχιπελάγους”, όπου ενημερώθηκαν από τον Διοικητή της, Υποστράτηγο Αναστάσιο Σπανό, για το έργο και την αποστολή της ΑΔΤΕ. Επίσης, επισκέφθηκε πέντε (5) μονάδες του ΣΞ, 475 ΤΔΒΕΘ, 98 ΤΥΕΘ, 398 ΕΑΡΜΕΘ, 98 ΤΜΧΕΘ, 98 ΤΠΕΘ, δύο (2) μονάδες της ΠΑ, 3ο ΣΑ και 3ο ΣΗΕ, καθώς και τον Ναυτικό Σταθμό Λέσβου (ΝΑΣΛΕ), όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητή της εκάστοτε μονάδας για το έργο και την αποστολή της, ενώ συνομίλησε με επιτελείς και προσωπικό των μονάδων.

Οι επισκέψεις ήταν εποικοδομητικές και οι συζητήσεις διεξήχθησαν σε πολύ θετικό κλίμα. Στις υπόψη συζητήσεις, ο Γραμματέας Τομέα Άμυνας, Θωμάς Χατζηαθανασίου, σημείωσε ότι η προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων αποτελεί τον πνεύμονα της εθνικής μας επιβίωσης και στηρίζεται στην αμυντική μας ισχύ, ενώ εμφατικά τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει το έργο των ΕΔ, που αποτελεί βασικό πυλώνα της Εθνικής Ισχύος της χώρας, ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της διπλωματίας, με αποτρεπτικό και κατασταλτικό ρόλο για τη διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Χώρας μας.

Τόνισε επίσης ότι, το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει την περαιτέρω βελτίωση της μαχητικής ικανότητας και του αξιόμαχου των ΕΔ, όπως το έχει πράξει μέχρι τώρα και θα συνεχίσει να το αποδεικνύει εμπράκτως, παρακολουθώντας και εντείνοντας τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης της κυβέρνησης με άμεσες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τις ΕΔ.

Πήγαινε στην κορυφή