Παύλος Χρηστίδης: Οταν ο Γιώργος Παπανδρέου μιλούσε για Ευρωομόλογο, ο Σύριζα τον αποκαλούσε ΠΙΝΟΣΕΤ

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τ/σ ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Newsroom» με τους δημοσιογράφους Απόστολο Μαγγηριάδη και Αντώνη Αντζολέτο:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΝΔ ρίχνει πολλά επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και αυτά σβήνουν καθώς εξατμίζονται στον πολιτικό αέρα μιας παραχολογίας άνευ ουσίας.

Το επικοινωνιακό μάρκετινγκ πάει καλά, αλλά η πραγματική οικονομία νοσεί και αργοσβήνει στον κυκεώνα των χαμένων υποσχέσεων. Όλοι οι φορείς που συναντάμε στις περιοδείες μας ανά τη χώρα, μας περιγράφουν με πολύ μελανά χρώματα το τι έρχεται στην οικονομία από το φθινόπωρο και πέρα και η κυβέρνηση απλώς …«αγρόν ηγόρασε». Τι γίνεται με το ΤΕΠΙΧ; Τι γίνεται με την ενίσχυση των αγροκτηνοτρόφων που υποσχέθηκε ο κ. Βορίδης; τι γίνεται με την πρώτη κατοικία; Τίποτα. Όλα στις καλένδες. Όλα αυτά τα ζητήματα μαζί και με πολλά άλλα τα χρεώνεται η κυβέρνηση και παρά το γεγονός ότι μπορεί στην παρούσα φάση να ζει τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησής της και αυτό να της δίνει ένα μαξιλάρι επικοινωνιακής δυναμικής, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα προβλήματα δεν είναι εδώ, και πως 250.000 + άνθρωποι (ξενοδοχοϋπάλληλοι, εργάτες στο χώρο της εστίασης κ.α.) δεν θα αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα λόγω της ανεργία τους το φθινόπωρο.

Ταυτόχρονα έχουμε και μια σειρά δεδομένων που φέρνουν στο φως οι φορείς και τα επιμελητήρια, τα προβλήματα ρευστότητας, τα κόκκινα δάνεια και ρωτάνε όλοι πως θα τα διαχειριστεί όλα αυτά η κυβέρνηση γιατί σωρεύονται επικίνδυνα. Άρα, προφανώς, πρέπει να διαμορφωθεί ένα πλήρες σχέδιο, ένας νέος οικονομικός σχεδιασμός για όλους αυτούς που πλήττονται. Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής και ως ΠΑΣΟΚ καταθέτουμε τις δικές μας προτάσεις και θέσεις με τεκμηρίωση και ευθύνη, διαρκώς, παντού και στη βουλή. Πρέπει καθαρά και απόλυτη ευθύνη και αποφασιστικότητα να δούμε πως θα προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία, την οποία με υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ δίνεται στα funds η δυνατότητα διαχείρισής της και φυσικά η ΝΔ έρχεται και ακολουθεί την ίδια ακριβώς στρατηγική και πολιτική.

Ακούγοντας πριν τον κ. Τζανακόπουλο, ότι δήθεν δεν άκουσε ποτέ τον Γ. Παπανδρέου να μιλάει για αμοιβαιοποίηση του χρέους -μάλλον ο κ. Τζανακόπουλος έχει ένα θεματάκι με την ακοή του- τον καλώ να ξανακούσει προσεκτικά αυτό. Ο πρώτος που είχε μίλησε για ευρωομόλογο και αμοιβαιοποίηση χρέους από το 2009 ήταν ο Γ. Παπανδρέου. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ τον έλεγε Πινοσέτ , Γερμανοτσολιά και άλλα και η ΝΔ ήταν στα κάγκελα με το λάβαρο με το «αντιμνημόνιο» και τα «Ζάππεια».

Τονίζω και πάλι εμφατικά, ότι πρέπει να διαμορφώσουμε ένα εθνικό σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης και επαναπροσδιορισμού του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, με σκοπό να αξιοποιήσουμε σωστά τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και τα δις που θα έρθουν από την Ευρώπη, γιατί το έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

Η ΝΔ βγήκε πριν από ένα χρόνο λέγοντας πως θα αντιμετωπίσει το Brain Drain, την μεγαλύτερη πληγή της γενιάς μας και της χώρας, και ότι θα δώσει ισχυρά κίνητρα για να επιστρέψουν 500,000 άνθρωποι από το εξωτερικό. Ένα χρόνο μετά, δυστυχώς, απλά φεύγουν και άλλοι από τη χώρα.

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Είναι διπλός ο εμπαιγμός της κυβέρνησης προς τους συνταξιούχους, το γεγονός ότι 1.500.000 από αυτούς δε θα πάρουν αναδρομικά, διότι αποτελούν άλλο κομμάτι παροχών όπως είναι η επικουρική σύνταξη. Άλλα έλεγαν οι υπουργοί, άλλα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ.

Αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Θα το βρει και αυτό μπροστά της η κυβέρνηση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή