Δήμος Μαραθώνος: Ίδρυση Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας

Δήμος Μαραθώνος
Δήμος Μαραθώνος: Ίδρυση Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος και Πρόεδρος του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας κ. Στέργιος Τσίρκας και ο Πρόεδρος της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α Ελλάδος κ. Γεώργιος Ρουμελιώτης παρουσία του Διοικητή κ. Κυριάκου Δαμιανόγλου και του υποδιοικητή κ. Αθανάσιου Λασκούδη του Πυροσβεστικού Σώματος Εθελοντών Νέου Βουτζά – Προβάλινθου (ΠΥΣΕΘ) και της κας Αγγελικής Αποστολάκη από το Γραφείο Προέδρου ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α Ελλάδος συμφώνησαν να κάνουν όλες τις νόμιμες ενέργειες για την ίδρυση νέας Εθελοντικής διασωστικής Ομάδας με την επωνυμία «ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ» η οποία θα ενταχθεί στην δύναμη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας.

Η «Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Μαραθώνα» θα διαθέτει δικό της ασθενοφόρο και πλωτό σκάφος για διασώσεις τα οποία θα είναι μόνιμα στον Δήμο Μαραθώνος.
Σε περιπτώσεις καταστροφών ή γεγονότων εκτάκτου ανάγκης θα συνεργάζεται υπό τον συντονισμό της Περιφέρειας καθώς και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ενδυναμώνοντας την Υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην προάσπιση της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών.
Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν καίρια θέματα πολιτικής προστασίας, η εκπαίδευση πολιτών και η υγειονομική κάλυψη πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας κλείνοντας την επιτυχημένη αυτή συνάντηση δήλωσε ότι σκοπός του είναι με κάθε τρόπο να ενδυναμώσει την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας ώστε να μπορεί έγκαιρα και αποτελεσματικά να αντιμετωπίσει τους κινδύνους λόγω έκτακτων φαινομένων, να διαχειριστεί τις επιπτώσεις αυτών και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα αυτοπροστασίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή